A halvát vágd kisebb darabokra, hogy könnyebben dolgozhass vele. Egy kis tálban készítsd elő.
Ha friss halvát használsz, ügyelj arra, hogy könnyen szétmorzsolható legyen, mivel a csokoládéval keverve kell összefogni.
A csokoládét törd darabokra, majd egy kis lábosban vagy mikrohullámú sütőben olvaszd meg. Közben adj hozzá egy evőkanál tejet, hogy sima, krémes állagot kapj.
Ne hagyd túl sokáig a csokoládét a tűzön, hogy elkerüld a megégést. Az alacsony hőmérsékleten való olvasztás biztosítja, hogy a csokoládé selymes maradjon.
A diót apróra vágd, majd keverd bele az olvasztott csokoládéba, hogy finom roppanós textúrát adjon az ételnek.
A diót piríthatod egy kicsit, hogy kiemeld az ízét, de ne hagyd túl sokáig a serpenyőben, hogy ne égjen meg.
Az olvasztott csokoládét öntsd rá a halvára, és alaposan keverd össze, hogy minden darabot bevonjon.
A halva darabokat óvatosan keverd, hogy ne törjenek szét teljesen. A csokoládé könnyedén elnyeli a halva ízét, így minden falat finom lesz.
Tálald a halvát csokoládéval egy tálkában, és egy kis mézet locsolj rá, hogy még gazdagabb íze legyen.
A méz édesíti és kiegyensúlyozza a csokoládé keserűségét, így a végeredmény egy igazán ínycsiklandó desszert lesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.