Halva csokoládéval, dióval gazdagítva, frissen tálalva

Halva csokoládéval

A Halva egy klasszikus közel-keleti édesség, melyet hagyományosan szezámmagból készítenek. Az étel gazdag ízvilágot kínál, amely az édes csokoládéval és a roppanós dióval kombinálva új, izgalmas desszertté válik. A halva csokoládéval gazdagított változata könnyen elkészíthető, és tökéletes választás egy gyors, de különleges desszerthez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Halva
100 g Étcsokoládé
50 ml Tej
1 ek. Cukor
50 g Dió
1 ek. Méz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    DióDió
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A halvát vágd kisebb darabokra, hogy könnyebben dolgozhass vele. Egy kis tálban készítsd elő.

    Ha friss halvát használsz, ügyelj arra, hogy könnyen szétmorzsolható legyen, mivel a csokoládéval keverve kell összefogni.

    2

    A csokoládét törd darabokra, majd egy kis lábosban vagy mikrohullámú sütőben olvaszd meg. Közben adj hozzá egy evőkanál tejet, hogy sima, krémes állagot kapj.

    Ne hagyd túl sokáig a csokoládét a tűzön, hogy elkerüld a megégést. Az alacsony hőmérsékleten való olvasztás biztosítja, hogy a csokoládé selymes maradjon.

    3

    A diót apróra vágd, majd keverd bele az olvasztott csokoládéba, hogy finom roppanós textúrát adjon az ételnek.

    A diót piríthatod egy kicsit, hogy kiemeld az ízét, de ne hagyd túl sokáig a serpenyőben, hogy ne égjen meg.

    4

    Az olvasztott csokoládét öntsd rá a halvára, és alaposan keverd össze, hogy minden darabot bevonjon.

    A halva darabokat óvatosan keverd, hogy ne törjenek szét teljesen. A csokoládé könnyedén elnyeli a halva ízét, így minden falat finom lesz.

    5

    Tálald a halvát csokoládéval egy tálkában, és egy kis mézet locsolj rá, hogy még gazdagabb íze legyen.

    A méz édesíti és kiegyensúlyozza a csokoládé keserűségét, így a végeredmény egy igazán ínycsiklandó desszert lesz.