Klasszikus Harira leves rizzsel, gazdag húsos és zöldséges összetevőkkel tálalva

Harira rizzsel

A Harira egy tradicionális marokkói étel, amely különösen télen népszerű. A leves gazdag fűszerekben és zöldségekben, amelyek a marokkói konyha ízeit hozza el az asztalra. A harira eredetileg húsos leves, de vegetáriánus változata is nagyon népszerű, különösen azok körében, akik a könnyebb, frissítő ízeket kedvelik. A harira a marokkói háztartásokban hétköznapi étel, de a ramadán idején is gyakran elkészítik, mivel tápláló és ínycsiklandó. Az étel története az arab világ konyhájához nyúlik vissza, és ma már világszerte ismert. Friss, egészséges, és könnyen variálható – próbálj meg hozzáadni egy kis csicseriborsót vagy más zöldségeket is!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
850 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 l Húsleves alap
100 g Vöröslencse
1 db Céklagyökér
1 szál Zeller
3 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
1 tk. Cumin (kömény)
1 csokor Cilantro (koriander)
1 tk. Fűszerpaprika
1 csokor Petrezselyem
1 ek. Citromlé
100 g Rizs

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy lábasban forrald fel a húsleves alapot. Amint felforrt, add hozzá a vöröslencsét, a felaprított céklát, a zellert, a hagymát és a fokhagymát. Főzd közepes lángon, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    A zöldségeket apróra vágva gyorsabban megpuhulnak, és jobban átjárja őket az íz.

    2

    Amikor a zöldségek majdnem megpuhultak, add hozzá a köményt, fűszerpaprikát és koriandert. Főzd tovább, amíg a lencse és a zöldségek is megpuhulnak.

    A vöröslencse gyorsan megfő, ne hagyd túl sokáig, hogy ne legyen túlságosan szétfőtt.

    3

    A végén add hozzá a rizst, a citromlevet és a petrezselymet. Keverd jól össze, és hagyd még pár percig főni, amíg a rizs megpuhul.

    A rizs könnyen megpuhul, de ügyelj rá, hogy ne főzd túl.