Egy nagy lábasban forrald fel a húsleves alapot. Amint felforrt, add hozzá a vöröslencsét, a felaprított céklát, a zellert, a hagymát és a fokhagymát. Főzd közepes lángon, amíg a zöldségek megpuhulnak.
A zöldségeket apróra vágva gyorsabban megpuhulnak, és jobban átjárja őket az íz.
Amikor a zöldségek majdnem megpuhultak, add hozzá a köményt, fűszerpaprikát és koriandert. Főzd tovább, amíg a lencse és a zöldségek is megpuhulnak.
A vöröslencse gyorsan megfő, ne hagyd túl sokáig, hogy ne legyen túlságosan szétfőtt.
A végén add hozzá a rizst, a citromlevet és a petrezselymet. Keverd jól össze, és hagyd még pár percig főni, amíg a rizs megpuhul.
A rizs könnyen megpuhul, de ügyelj rá, hogy ne főzd túl.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.