A kókusztejet és a tejet egy közepes lábasban melegítsd össze, majd add hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot.
Ha gyorsan fel szeretnéd oldani a cukrot, keverd folyamatosan, hogy ne maradjanak benne szemcsék.
A kukoricakeményítőt oldd fel egy kevés hideg tejben, majd öntsd a forró keverékhez. Folyamatosan kevergetve főzd, amíg a massza besűrűsödik és pudingos állagú nem lesz.
Ne hagyd abba a keverést, különben csomós lesz a massza!
Miután a keverék besűrűsödött, vedd le a tűzről, és add hozzá az apróra vágott fehér csokoládét. Keverd addig, amíg teljesen elolvad.
A fehér csokoládé ad egy finom, krémes ízt, és segít selymesebbé tenni a haupiát.
A keveréket öntsd kis tálkákba, és hagyd szobahőmérsékleten lehűlni. Ezután tedd hűtőbe legalább 2 órára, hogy megdermedjen.
A hűtés segít a haupia textúrájának kialakításában, így az étel finomabb lesz.
Míg a haupia hűl, a csokoládét vízgőz felett olvaszd fel. Keverd jól el, majd öntsd rá a hűlt haupiára.
A csokoládé olvasztásához használt víz ne legyen túl forró, mert a csokoládé megéghet.
Tálalás előtt szórhatsz a tetejére egy kevés reszelt csokoládét vagy kakaóport, hogy még ínycsiklandóbbá tedd.
A reszelt csokoládé vagy kakaópor extra ízt és díszítést ad az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.