Egy nagy keverőtálban keverjük össze a tejszínt, a kondenzált tejet, és adjuk hozzá az instant kávét és a kakaóport.
A kakaóport szitáljuk át, hogy ne legyen csomós a keverék.
Adjuk hozzá a vanília kivonatot, és kézi habverővel keverjük, amíg a keverék homogén lesz.
Ne használjunk elektromos habverőt, mert a tejszín túlságosan felverődhet.
Lassan öntsük hozzá a whiskey-t, miközben folyamatosan keverjük, hogy az ital selymes és sima textúrájú legyen.
A whiskey minősége nagyban befolyásolja a végeredményt. Használjunk jó minőségű, ízlésünknek megfelelő whiskey-t.
Töltsük a keveréket sterilizált üvegekbe, és zárjuk le szorosan.
Az üvegeket forró vízzel és mosószerrel mossuk el, majd alaposan öblítsük ki és szárítsuk meg, vagy tegyük be a sütőbe rövid időre sterilizálni.
Hűtőben tároljuk a likőrt, és fogyasztás előtt alaposan rázzuk fel. Az ital 2 hétig eltartható hűtőben tárolva.
Hűtőben tárolva az ízek jobban összeérnek, és az ital még finomabb lesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.