A Házi granola egy könnyű, de tápláló reggeli, amely tökéletes a rohanós reggelekhez. Az étel eredete az egészségtudatos amerikai konyhában keresendő, ahol a granola gyorsan népszerűvé vált a sportolók és a reggeli étkezésre odafigyelő emberek körében. A házi granola a legjobb választás azok számára, akik egy finom, de tápláló reggelivel szeretnék indítani a napot. Az étel alapja a zab, amelyet mézzel, aszalt gyümölcsökkel és olajos magvakkal kevernek, majd finoman megsütnek.
A házi granola receptje rendkívül változatos, hiszen a különféle fűszerek, mint a fahéj vagy a vanília, és az extra hozzávalók, mint a kókusz, vagy akár csokoládé, mind hozzájárulnak az egyedülálló ízélményhez. A granola nemcsak reggelire, hanem snackként vagy akár joghurttal keverve is tökéletes. Mivel házilag készül, garantáltan friss, és mentes minden mesterséges adalékanyagtól, így egészségesebb választás, mint a bolti változatok.
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.
Fontos a sütő előmelegítése, hogy a granola egyenletesen süljön.
Egy nagy tálban keverd össze a zabpelyhet, apróra vágott diót, mandulát, sütőport és egy csipet sót.
Használj nagy szemű zabpelyhet a ropogósabb végeredmény érdekében. A dió és mandula helyett használhatsz más magokat is ízlés szerint.
Olvaszd meg a kókuszolajat, majd keverd össze a mézzel és a vaníliakivonattal.
A kókuszolajat ne forrósítsd fel, csak olvaszd meg. A méz helyett használhatsz juharszirupot is.
Öntsd rá a folyékony keveréket a zabpelyhes keverékre, és keverd jól össze.
Győződj meg róla, hogy minden zabpehely be van vonva a folyékony keverékkel.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe egyenletesen terítsd szét a granolát.
A granolát egyenletesen terítsd szét, hogy mindenhol egyformán süljön.
Süsd 20-25 percig, amíg aranybarnára nem sül. Félidőben keverd át, hogy egyenletesen süljön.
Figyeld a granolát sütés közben, mert könnyen megéghet. Ha túl gyorsan barnul, csökkentsd a sütő hőmérsékletét.
Hagyd teljesen kihűlni, majd keverd hozzá az aszalt áfonyát.
Az aszalt áfonyát csak a kihűlt granolához keverd, különben megkeményedik.
Tálald joghurttal, gyümölcsökkel, vagy fogyaszd magában egy egészséges snackként.
A házi granolát légmentesen záródó edényben tárold, hogy ropogós maradjon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.