A hijiki algát alaposan öblítsd le, majd áztasd be forró vízben 10-15 percre, hogy megpuhuljon.
A hijiki algát ne áztasd túl hosszú ideig, mert elveszítheti jellegzetes ízét.
A rizst öblítsd le hideg vízben, majd tedd egy lábasba a vízzel és főzd meg, amíg a rizs megpuhul (kb. 15-20 perc).
Ha gyorsan szeretnéd elkészíteni, használhatsz rizsfőzőt is.
A sárgarépát hámozd meg, majd vágd julienne-re vagy apró kockákra. A zöldborsót szűrd le, ha fagyasztottat használsz.
A sárgarépát vágd vékonyra, hogy gyorsan megpuhuljon a főzés alatt.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a sárgarépát és a zöldborsót. Pirítsd 5-7 percig, amíg megpuhulnak.
A zöldségeket ne pirítsd túl sokáig, hogy megőrizzék a színüket és frissességüket.
Add hozzá az előzőleg áztatott hijiki algát a serpenyőbe, és pirítsd további 2-3 percig.
A hijiki alga gyorsan felszívja a fűszereket, így érdemes azonnal összekeverni a többi hozzávalóval.
Öntsd hozzá a főtt rizst, a szójaszószt és a mirint. Keverd össze, és főzd még 3-5 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A mirin édes, enyhén alkoholos íze jól kiegyensúlyozza a szójaszósz sós ízét.
Tálald a hijiki rizzsel, szórj rá szezámmagot és friss koriandert. Tálalás előtt ízlés szerint még egy kis szójaszószt is adhatunk rá.
A koriander frissessége kiemeli az étel ízét, de ha nem szereted, friss petrezselyem is használható.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.