Prebiotikus hijiki rizzsel, szezámmaggal és korianderrel tálalva

Hijiki rizzsel

A hijiki rizzsel egy tradicionális japán étel, amely a hijiki alga, rizs és zöldségek kombinációjából készül. Az alga gazdag ásványi anyagokban, és segít a bélflóra egészségének fenntartásában. A rizs és a zöldségek, mint a sárgarépa és zöldborsó, tökéletes egyensúlyt alkotnak a tengeri ízekkel. Ez az étel rendkívül tápláló, tele van rostokkal és vitaminokkal, így nemcsak finom, hanem egészséges is. A koriander és szezámmag különleges ízt ad hozzá, miközben az étel könnyen elkészíthető és mindenki számára tökéletes köret lehet.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
20 g Hijiki alga
200 g Jázmin rizs
1 db Sárgarépa
100 g Zöldborsó
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Mirin
400 ml Víz
2 ek. Olívaolaj
1 ek. Szezámmag
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A hijiki algát alaposan öblítsd le, majd áztasd be forró vízben 10-15 percre, hogy megpuhuljon.

    A hijiki algát ne áztasd túl hosszú ideig, mert elveszítheti jellegzetes ízét.

    2

    A rizst öblítsd le hideg vízben, majd tedd egy lábasba a vízzel és főzd meg, amíg a rizs megpuhul (kb. 15-20 perc).

    Ha gyorsan szeretnéd elkészíteni, használhatsz rizsfőzőt is.

    3

    A sárgarépát hámozd meg, majd vágd julienne-re vagy apró kockákra. A zöldborsót szűrd le, ha fagyasztottat használsz.

    A sárgarépát vágd vékonyra, hogy gyorsan megpuhuljon a főzés alatt.

    4

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a sárgarépát és a zöldborsót. Pirítsd 5-7 percig, amíg megpuhulnak.

    A zöldségeket ne pirítsd túl sokáig, hogy megőrizzék a színüket és frissességüket.

    5

    Add hozzá az előzőleg áztatott hijiki algát a serpenyőbe, és pirítsd további 2-3 percig.

    A hijiki alga gyorsan felszívja a fűszereket, így érdemes azonnal összekeverni a többi hozzávalóval.

    6

    Öntsd hozzá a főtt rizst, a szójaszószt és a mirint. Keverd össze, és főzd még 3-5 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A mirin édes, enyhén alkoholos íze jól kiegyensúlyozza a szójaszósz sós ízét.

    7

    Tálald a hijiki rizzsel, szórj rá szezámmagot és friss koriandert. Tálalás előtt ízlés szerint még egy kis szójaszószt is adhatunk rá.

    A koriander frissessége kiemeli az étel ízét, de ha nem szereted, friss petrezselyem is használható.