Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót. Fontos, hogy a száraz hozzávalók jól elkeveredjenek, így a gofri egyenletesen fog megemelkedni.
A sütőport érdemes a liszttel elkeverni, hogy egyenletesen oszlassuk el, és a gofri szép magas legyen.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat, add hozzá a tejet és az olvasztott vajat, majd alaposan keverd össze.
A tojásokat érdemes habosra verni, így könnyebb lesz a tésztát elkeverni, és a gofri is könnyebb, levegősebb lesz.
A folyékony hozzávalókat öntsd a száraz hozzávalókhoz, és keverd simára, hogy csomómentes tésztát kapj. Ha túl sűrű lenne, adj hozzá egy kis tejet.
Ne keverd túl a tésztát, mert akkor a gofri rágós lehet. Csak addig keverd, amíg a száraz és folyékony hozzávalók össze nem állnak.
Melegítsd elő a gofrisütőt, és enyhén kend meg olajjal vagy vajjal, hogy a gofrik ne ragadjanak le.
A gofrisütőt alaposan melegítsd fel, mielőtt elkezdenéd a sütést, különben a gofri nem lesz ropogós.
Önts egy adag tésztát a gofrisütőbe, és süsd aranybarnára kb. 4-5 perc alatt. Ismételd meg a folyamatot a maradék tésztával.
A sütési idő a gofrisütő típusától függően változhat. Figyeld a gofrit, és vedd ki, ha aranybarna és ropogós.
Egy kis tálban keverd össze a főtt homárhúst, a majonézt, a citromlevet, a frissen vágott metélőhagymát és a fekete borsot. Ez lesz a krémes homáros feltét.
A homárhúst finomra vágd fel, hogy könnyen lehessen a gofrira kanalazni. Ha nincs friss metélőhagymád, használhatsz szárítottat is.
A frissen sült gofrikat halmozd meg a homáros keverékkel, és díszítsd extra metélőhagymával az íz és a látvány kedvéért.
A gofrit azonnal tálald, amíg még meleg és ropogós. A homáros keveréket ne tedd rá túl korán, mert a gofri megpuhulhat.
Azonnal tálald a homáros gofrit, esetleg friss citromszeletekkel a plusz frissesség érdekében.
A citromlé kiemeli a homár ízét, és frissességet kölcsönöz az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.