Hotcake juharsziruppal Ă©s gyĂŒmölcsökkel tĂĄlalva

Hotcake

A hotcake, mĂĄs nĂ©ven vastag palacsinta, egy vilĂĄgszerte kedvelt reggeli fogĂĄs, amely az amerikai palacsintĂĄk Ă©s a japĂĄn soufflĂ© palacsintĂĄk között helyezkedik el. A japĂĄn hotcake kĂŒlönösen nĂ©pszerƱ, mivel magasabb Ă©s levegƑsebb, mint a hagyomĂĄnyos palacsinta, mĂ©gis könnyen elkĂ©szĂ­thetƑ. Az Ă©des, puha textĂșra tökĂ©letesen harmonizĂĄl a juharsziruppal Ă©s a friss gyĂŒmölcsökkel. AkĂĄr egy hĂ©tvĂ©gi reggelihez, akĂĄr egy könnyƱ desszertkĂ©nt is kivĂĄlĂł vĂĄlasztĂĄs, amely minden korosztĂĄly szĂĄmĂĄra Ă©lvezetes!

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 200 g Liszt
⭕ 2 tk. SĂŒtƑpor
⭕ 50 g Cukor
⭕ 0.5 tk. Só
⭕ 2 db Tojás
⭕ 250 ml Tej
⭕ 50 g Vaj
⭕ 1 tk. Vanília kivonat
⭕ 50 ml MĂ©z vagy juharszirup
⭕ 100 g Friss gyĂŒmölcs (eper, banĂĄn, ĂĄfonya)

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy tĂĄlban keverd össze a lisztet, a sĂŒtƑport, a cukrot Ă©s a sĂłt.

    A sĂŒtƑport Ă©rdemes a liszttel elkeverni, hogy egyenletesen eloszoljon a tĂ©sztĂĄban.

    2

    Egy måsik edényben verd fel a tojåsokat, majd add hozzå a tejet és a vanília kivonatot.

    A tojåsokat érdemes habosra verni, így a palacsintåk könnyebbek lesznek.

    3

    Fokozatosan keverd a nedves hozzåvalókat a szåraz alapanyagokhoz, hogy egy sƱrƱ, sima tésztåt kapj.

    Ne keverd tĂșl a tĂ©sztĂĄt, mert a palacsintĂĄk kemĂ©nyek lehetnek. Csak addig keverd, amĂ­g a szĂĄraz hozzĂĄvalĂłk Ă©ppen el nem tƱnnek.

    4

    Olvaszd meg a vajat, majd keverd a tésztåhoz.

    A megolvasztott vaj helyett hasznålhatsz olajat is, ha könnyedebb palacsintåkat szeretnél.

    5

    MelegĂ­ts fel egy serpenyƑt közepes lĂĄngon, Ă©s enyhĂ©n vajazd ki.

    A serpenyƑ hƑmĂ©rsĂ©klete nagyon fontos. Ha tĂșl forrĂł, a palacsintĂĄk megĂ©gnek, ha tĂșl hideg, akkor nem sĂŒlnek ĂĄt rendesen.

    6

    Adagolj kb. fĂ©l merƑkanĂĄlnyi tĂ©sztĂĄt a serpenyƑbe, Ă©s sĂŒsd 2-3 percig, amĂ­g a felĂŒletĂ©n buborĂ©kok kĂ©pzƑdnek.

    Akkor fordítsd meg a palacsintåt, amikor a tetején buborékok jelennek meg, és az alja aranybarna.

    7

    FordĂ­tsd meg Ăłvatosan a palacsintĂĄt, Ă©s sĂŒsd tovĂĄbbi 1-2 percig, amĂ­g aranybarnĂĄra sĂŒl.

    Ne nyomkodd le a palacsintĂĄt a spatulĂĄval, mert akkor elveszĂ­ti a levegƑssĂ©gĂ©t.

    8

    IsmĂ©teld meg a folyamatot a maradĂ©k tĂ©sztĂĄval, amĂ­g az összes hotcake elkĂ©szĂŒl.

    A kisĂŒlt palacsintĂĄkat melegen tarthatod a sĂŒtƑben, amĂ­g a többi elkĂ©szĂŒl.

    9

    TĂĄlald melegen, juharsziruppal vagy mĂ©zzel meglocsolva, Ă©s friss gyĂŒmölcsökkel dĂ­szĂ­tve.

    Kínålhatod tejszínhabbal, csokolådé szósszal, vagy akår lekvårral is.