Hōtō udon tál tésztával és tökös levesben, friss korianderrel és szezámmaggal

Hōtō udon - széles udon tökös levesben

A Hōtō udon egy tradicionális japán étel, amely Honsú szigetén vált népszerűvé. A gazdag, tökös leves és a széles udon tészta tökéletes kombinációt alkot, amely melegen és ízletesen kényezteti az ínycsiklandó levesek kedvelőit. A leves története a japán vidéki étkezésekhez kapcsolódik, ahol a gazdag zöldségekből készült levesek az egyszerű, de tápláló ételek közé tartoznak. A miso és a szójaszósz mélyítik az ízeket, míg a koriander és a szezámmag frissességet ad az ételnek. Az étel ideális választás hideg napokra, vagy egy kiadós étkezéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Udon tészta
300 g Tök
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 l Zöldségleves alaplé
2 ek. Szójaszósz
2 ek. Miso paszta
1 ek. Szezámmag
2 ág Friss koriander
1 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Először is, készítsd elő a hozzávalókat: a tököt hámozd meg és vágd fel kis kockákra. A hagymát és a fokhagymát is pucold meg és vágd finomra. A koriandert szedd le a száráról.

    A tök legyen friss és kemény, így a levesben nem fog szétfőni és megőrzi a textúráját.

    2

    Melegíts fel egy nagy lábast közepes lángon, majd add hozzá az olajat. Amikor az olaj felforrósodott, tedd bele a felaprított hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket 2-3 percig, amíg illatosak lesznek.

    Ügyelj arra, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert keserűvé válhat. Ha szükséges, csökkentsd a hőt.

    3

    Most add hozzá a kockázott tököt, és pirítsd még 5 percig, hogy a tök enyhén megpuhuljon. Ez segít, hogy a levesnek gazdagabb íze legyen.

    A tök pirítása előtt próbálj meg kicsit sózni, hogy kihozd belőle a természetes ízeket.

    4

    Öntsd hozzá a zöldségleves alaplét és forrald fel. Ha felforrt, add hozzá a miso pasztát és a szójaszószt. Alaposan keverd össze, hogy a miso teljesen feloldódjon.

    A miso paszta eleinte csomósodhat, de folyamatos keveréssel sima lesz.

    5

    Add hozzá a széles udon tésztát, és főzd a levest 8-10 percig, amíg a tészta megpuhul, de még al dente marad.

    Ha nem vagy biztos benne, hogy mikor kész a tészta, kóstolj meg egy darabot – a megfelelő állag akkor érhető el, amikor rugalmas, de nem túl puha.

    6

    Ha a tészta elkészült, vedd le a tűzről a levest, és tálald az edényekbe. Minden tálba szórj egy kevés szezámmagot és korianderleveleket a friss ízekért.

    A szezámmagot enyhén piríthatod a serpenyőben, hogy még intenzívebb ízt kapjon.