Hủ tiếu marhahússal tálalva, gazdag húsos alaplével és rizstésztával

Hủ tiếu marhahússal

A Hủ Tiếu egy klasszikus vietnami étel, amely gazdag húsos alaplével és rizstésztával készül. Az étel igazi ínycsiklandó fogás, amelyet az egész világon előszeretettel fogyasztanak. A marhahús és a zöldségek összhangja kiemelkedő, miközben a koriander frissessége még inkább fokozza az élvezetet. Ezt a receptet azoknak ajánljuk, akik szeretnék megismerni a vietnami konyhát, vagy egyszerűen egy gazdag, tápláló levest keresnek.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Marhahús (lehetőleg hátszín)
1 l Húslé alap
1 l Húspótló alaplé (zöldséges)
100 g Gesztenye gomba
50 g Bambuszrügy
2 ek. Friss koriander
200 g Rizstészta
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olaj
1 ek. Hal szósz
2 szál Zöldhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vékony csíkokra vágjuk. Ha vastagabb húsokat használunk, ne felejtsük el, hogy hosszú ideig kell párolni, hogy puha legyen.

    A hús szeletelésénél érdemes éles késsel dolgozni, hogy könnyen vékony szeletekre vágjuk.

    2

    A húslé alapot felmelegítjük egy nagy lábasban, és hozzáadjuk a zöldséges alaplét. Ezt felforraljuk, majd alacsony lángon felfőzzük a húst és a gombát. Tedd hozzá a bambuszrügyet, a fokhagymát és az apróra vágott hagymát.

    A lébe lehet egy kis sót adni, hogy kiemeljük az ízeket, de a hal szósz már egy kis sós ízt ad hozzá.

    3

    A rizstésztát főzd meg a csomagoláson lévő utasítások szerint, majd szűrd le és öblítsd át hideg vízzel.

    Ha a tészta túlfőz, akkor ragacsossá válhat, ezért mindig figyelj oda a főzési időre.

    4

    A levest egy tálba öntjük, a tésztát és a fűszernövényeket hozzáadjuk. Díszítésül tegyük bele a koriandert és egy kis friss zöldhagymát.

    A koriander friss íze igazi ízkülönlegességet ad a leveshez, de ha nem szereted, akkor elhagyható.

    5

    Tálaljuk a levest azonnal, miután a hús teljesen megpuhult és az összes hozzávaló összeér.