Humita dulce (édes változat), gazdag kukorica édesség tejszínnel tálalva

Humita dulce (édes változat)

A Humita Dulce egy tradicionális dél-amerikai étel, amely kukoricából készül. Az édes változat az egyik legnépszerűbb desszert, amelyet különféle országokban készítenek, különösen Argentínában és Chilében. Az édes humita elkészítése egyszerű, de a gazdag ízvilág és az omlós textúra minden falatban felejthetetlen élményt nyújt. A hagyományos humita alapja a friss kukorica, amit tejjel, vajjal és cukorral gazdagítanak, majd a sütés során a felszíne aranybarnára sül, miközben a belseje édes és lágy marad.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 55 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
6 db Kukorica
150 g Cukor
250 ml Tej
50 g Vaj
100 g Liszt
1 tk. Sütőpor
1 csipet
1 tk. Fahéj
2 db Tojás
100 ml Tejszín
1 cs. Vaníliás cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A kukoricát hámozd meg, és szedd le a szemeket. Egy turmixgépben pépesítsd a kukoricát, hogy sima masszát kapj.

    Ha nincs turmixgéped, reszelheted is a kukoricát, de a pürésített változat krémesebb állagot ad a humitának.

    2

    A vajat olvaszd meg egy serpenyőben, majd add hozzá a kukoricapürét, és közepes lángon keverd folyamatosan 5-7 percig.

    A vaj segít a kukoricapüré ízének gazdagításában, és simább textúrát biztosít a humitának.

    3

    Add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot és a fahéjat. Keverd el alaposan, hogy minden összetevő jól eloszoljon a masszában.

    Ha szeretnéd, egy kis narancshéjat is reszelhetsz bele, hogy citrusos frissességet adjon az ételnek.

    4

    A tejhez adj hozzá egy csipet sót, majd folyamatos keverés mellett add hozzá a kukoricamasszához.

    A tej segít a massza lágyításában, hogy könnyen formázható legyen.

    5

    A lisztet és a sütőport keverd össze, majd fokozatosan add hozzá a kukoricás masszához, miközben folyamatosan kevered, hogy ne legyen csomós.

    A liszt segít sűríteni a masszát, hogy formázható legyen a humita, de ügyelj arra, hogy ne legyen túl sűrű.

    6

    A tojásokat verd fel, majd add hozzá a masszához, és jól keverd el.

    A tojás segít összefogni a tésztát, és szép aranyszínt ad a humita külsejének.

    7

    A kész masszát tedd egy sütőformába vagy egy levehető aljú tortaformába. Simítsd el a tetejét, hogy egyenletesen süljön.

    A humita könnyen kiemelhető a formából, ha sütés előtt sütőpapírt teszel az aljára.

    8

    Előmelegített 180°C-os sütőben süsd 30-35 percig, vagy amíg a teteje szép aranybarna nem lesz.

    A humita belseje édes és lágy marad, de a sütési idő végére a teteje ropogósra sül.

    9

    A kész humitát hagyd kihűlni, majd szeleteld fel, és tálald friss tejszínnel.

    A friss tejszín és egy kis fahéjpor a tetején különleges ízélményt ad az ételnek.