Egy turmixgépbe vagy aprítóba tedd a csicseriborsót, a tahinit, a fokhagymát, a citromlevet, az olívaolajat, a vizet, a sót, a római köményt és a paprikát, majd turmixold sima krémes állagúra.
Ha a hummusz túl sűrű, adj hozzá még egy kevés vizet vagy olívaolajat. Ha túl híg, adj hozzá még egy kevés tahinit.
Kóstold meg a hummuszt, és ha szükséges, ízesítsd még sóval, citromlével vagy olívaolajjal a kívánt íz elérése érdekében.
A friss citromlé és a jó minőségű olívaolaj sokat dob a hummusz ízén.
Szeleteld fel a paradicsomot, az uborkát és a piros hagymát vékony karikákra.
A zöldségeket vágd egyforma méretűre, hogy könnyen elférjenek a pitában.
Melegítsd elő a pita kenyeret egy serpenyőben vagy sütőben, hogy kissé ropogós legyen.
A pita kenyeret ne melegítsd túl, mert kiszárad és töredezett lesz.
A meleg piták belsejét kend meg bőségesen a friss hummusszal.
A hummuszt egyenletesen kend el a pitában, hogy mindenhol legyen belőle.
Helyezd a pita belsejébe a szeletelt paradicsomot, uborkát és piros hagymát.
Ne töltsd túl a pitát, mert nehéz lesz összehajtani és enni.
Szórd meg apróra vágott friss petrezselyemmel, és opcionálisan locsold meg egy kevés extra olívaolajjal.
A friss petrezselyem frissességet kölcsönöz a pitának.
Hajtsd össze a pitát, és azonnal tálald.
Azonnal tálald, amíg a pita még meleg és a zöldségek frissek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.