A darált marhahúst keverd össze a finomra vágott vöröshagymával, zúzott fokhagymával, tojással, zsemlemorzsával, aprított petrezselyemmel, sóval és borssal.
A húsgombócok ízét fokozhatod egy kevés mustárral vagy Worcestershire szósszal is.
Formázz a masszából egyenlő méretű gombócokat, majd forrósíts fel olívaolajat egy serpenyőben, és süsd meg a húsgombócokat aranybarnára minden oldalon.
A gombócokat sütheted sütőben is, ha egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezed őket.
Közben főzd meg a rizst sós vízben a csomagoláson található utasítás szerint. Amikor kész, keverd bele a reszelt sajtot, és addig keverd, amíg a sajt teljesen elolvad, és krémes állagot kap a rizs.
A sajtos rizshez használhatsz bármilyen jól olvadó sajtot, például cheddar, mozzarella vagy gouda sajtot.
Tálaláskor helyezd a sajtos rizst a tányérra, és rendezd rá a húsgombócokat. Friss petrezselyemmel díszítheted.
A sajtos rizst és a húsgombócokat kínálhatod paradicsomszósszal vagy tejszínes mártással is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.