Húsimádó Hawaii pizza extra sonkával és szalonnával tálalva

Húsimádó Hawaii pizza (extra sonka és szalonna)

A Húsimádó Hawaii pizza a klasszikus Hawaii pizza gazdagabb, húsimádók számára készült változata. Az édes ananász, a sós sonka és a füstölt szalonna ízei tökéletes harmóniában vannak egymással. Ez a pizza nemcsak laktató, hanem minden falatja különleges ízélményt nyújt. Ideális választás baráti összejövetelekhez, családi vacsorákhoz, vagy amikor valami igazán tartalmas pizzára vágyunk. Az ízek kombinációja garantáltan mindenkit lenyűgöz.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 14 perc
Teljes 24 perc
1050 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Pizzatészta
150 ml Paradicsomszósz
200 g Mozzarella sajt
150 g Sonka
100 g Füstölt szalonna
200 g Friss ananász
50 g Reszelt parmezán
1 tk. Szárított oregánó

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra. Ha kőlapos sütőtálcát használsz, helyezd be, hogy jól átmelegedjen.

    A kőlap segít egyenletesebben elosztani a hőt, így a pizza alja ropogósabb lesz. Ha nincs kőlapod, használj sima tepsit, de azt is melegítsd elő a sütőben.

    2

    Nyújtsd ki a pizzatésztát egy vékony, egyenletes koronggá, majd helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    A tésztát könnyebb nyújtani, ha szobahőmérsékletű. Ha ragad, enyhén lisztezd a nyújtódeszkát és a tésztát.

    3

    Kend meg a tészta felületét paradicsomszósszal, ügyelve, hogy a széleken hagyj 1-2 cm üres részt.

    Ne használj túl sok szószt, mert elázhat a tészta. A széleken hagyott üres rész sülés közben szépen megemelkedik és ropogós lesz.

    4

    Szórd meg a paradicsomszószt a mozzarella sajt felével, majd helyezd rá a sonkaszeleteket, a vékonyra vágott füstölt szalonnát és a friss ananászdarabokat.

    A sajt alá kerülő feltétek jobban megpuhulnak a sütőben. A szalonnát érdemes vékonyra vágni, hogy könnyen átsüljön. A friss ananász helyett használhatsz konzervet is, de azt alaposan csepegtesd le.

    5

    Szórj rá a maradék mozzarella sajtot, reszelt parmezánt, és hintsd meg szárított oregánóval.

    A parmezán karakteresebb ízt ad a pizzának. Az oregánót ne spórold, ez a pizza lelke!

    6

    Helyezd a pizzát az előmelegített sütőbe, és süsd 12-14 percig, amíg a sajt aranybarnára olvad, és a tészta széle ropogós lesz.

    A sütési idő sütőfüggő, figyelj rá, nehogy megégjen a pizza. Ha a széle már pirul, de a sajt még nem olvadt meg eléggé, kapcsold be a grill funkciót pár percre.

    7

    Vedd ki a pizzát a sütőből, hagyd hűlni néhány percig, majd szeleteld fel és tálald. Élvezd a húsimádók kedvenc Hawaii pizzáját!

    A frissen sült pizzát könnyebb szeletelni pizzavágóval vagy éles késsel. Ha szereted, locsold meg egy kis extra szűz olívaolajjal.