Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra. Ha kőlapos sütőtálcát használsz, helyezd be, hogy jól átmelegedjen.
A kőlap segít egyenletesebben elosztani a hőt, így a pizza alja ropogósabb lesz. Ha nincs kőlapod, használj sima tepsit, de azt is melegítsd elő a sütőben.
Nyújtsd ki a pizzatésztát egy vékony, egyenletes koronggá, majd helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire.
A tésztát könnyebb nyújtani, ha szobahőmérsékletű. Ha ragad, enyhén lisztezd a nyújtódeszkát és a tésztát.
Kend meg a tészta felületét paradicsomszósszal, ügyelve, hogy a széleken hagyj 1-2 cm üres részt.
Ne használj túl sok szószt, mert elázhat a tészta. A széleken hagyott üres rész sülés közben szépen megemelkedik és ropogós lesz.
Szórd meg a paradicsomszószt a mozzarella sajt felével, majd helyezd rá a sonkaszeleteket, a vékonyra vágott füstölt szalonnát és a friss ananászdarabokat.
A sajt alá kerülő feltétek jobban megpuhulnak a sütőben. A szalonnát érdemes vékonyra vágni, hogy könnyen átsüljön. A friss ananász helyett használhatsz konzervet is, de azt alaposan csepegtesd le.
Szórj rá a maradék mozzarella sajtot, reszelt parmezánt, és hintsd meg szárított oregánóval.
A parmezán karakteresebb ízt ad a pizzának. Az oregánót ne spórold, ez a pizza lelke!
Helyezd a pizzát az előmelegített sütőbe, és süsd 12-14 percig, amíg a sajt aranybarnára olvad, és a tészta széle ropogós lesz.
A sütési idő sütőfüggő, figyelj rá, nehogy megégjen a pizza. Ha a széle már pirul, de a sajt még nem olvadt meg eléggé, kapcsold be a grill funkciót pár percre.
Vedd ki a pizzát a sütőből, hagyd hűlni néhány percig, majd szeleteld fel és tálald. Élvezd a húsimádók kedvenc Hawaii pizzáját!
A frissen sült pizzát könnyebb szeletelni pizzavágóval vagy éles késsel. Ha szereted, locsold meg egy kis extra szűz olívaolajjal.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.