Gazdag húsleves tálalva marhahússal és zöldségekkel

Húsleves gazdagon

A húsleves a magyar konyha egyik alapfogása, amely generációkon átívelően része az ünnepi asztaloknak. Ez a gazdag változat bőséges zöldségekkel és marhahússal készül, hogy mindenki számára laktató és ízletes fogás legyen. Egy igazi klasszikus, amely sosem megy ki a divatból.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 2 óra 30 perc
Teljes 2 óra 50 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
700 g Marhahús (csontos vagy lábszár)
300 g Sárgarépa
200 g Petrezselyemgyökér
1 db Karalábé
1 db Zeller
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 cs. Zellerzöld
200 g Karfiol
200 g Burgonya
1 tk.
10 db Egész bors
2500 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst alaposan mosd meg hideg víz alatt, majd helyezd egy nagy fazékba.

    A húsleveshez legjobb a csontos marhahús, például a lábszár vagy a szegy.

    2

    Öntsd fel a húst hideg vízzel, és forrald fel közepes lángon. A habot folyamatosan szedd le a leves tetejéről.

    A hab eltávolítása fontos, mert ezektől lesz zavaros a leves. Használj szűrőt vagy merőkanalat a hatékonyabb eltávolításhoz.

    3

    Amikor már nem képződik hab, add hozzá a meghámozott és egészben hagyott vöröshagymát, fokhagymát és a borsot.

    A vöröshagymát héjastól is bele lehet tenni, így szebb színe lesz a levesnek. A fokhagymát elég csak megnyomni, nem kell aprítani.

    4

    Alacsony lángon, gyöngyözve főzd a húst 1,5 órán keresztül, majd add hozzá a megtisztított és feldarabolt zöldségeket (sárgarépa, petrezselyemgyökér, karalábé, zeller).

    Fontos, hogy a leves lassan, gyöngyözve főjön, így lesz igazán ízletes. A zöldségeket ne vágd túl kicsire, mert szétfőnek.

    5

    Főzd tovább a levest további 30-40 percig, majd add hozzá a burgonyát és a kisebb rózsákra szedett karfiolt.

    A burgonyát és a karfiolt azért adjuk hozzá később, mert hamarabb megfőnek, mint a többi zöldség.

    6

    Tálalás előtt szűrd le a levest, és tedd külön a húst és a zöldségeket. A levest ízlés szerint sózd és díszítsd friss zellerzölddel.

    A húst és a zöldségeket tálalás előtt érdemes felkockázni. A zellerzöld helyett petrezselyemmel is díszítheted.