Idli édes töltelékkel, kókuszos és cukros töltelékkel tálalva

Idli édes töltelékkel

Az idli egy tradicionális indiai étel, amelyet gyakran reggelire vagy uzsonnára fogyasztanak. Az idli egy pufók, lágy rizses püréből készül, amelyet gőzölnek. Az édes töltelékek változatosak, de a kókusz és a cukor kombinációja az egyik legismertebb és legnépszerűbb változat. Az idli édes változata tökéletes választás azoknak, akik szeretnék megkóstolni az indiai édességek világát, és ideális lehet bármilyen étkezéshez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizsliszt
100 g Urad dal liszt
3 ek. Cukor
100 g Kókuszreszelék
150 ml Tej
1 tk. Élesztő
1 csipet
150 ml Víz
1 ek. Ghee

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizslisztet és az urad dal lisztet egy nagy tálban keverd össze. Adj hozzá egy csipet sót és az élesztőt.

    A lisztet alaposan keverd el, hogy a tészta sima és egyenletes legyen.

    2

    Fokozatosan add hozzá a vizet és a tejet, és gyúrd össze a tésztát, hogy rugalmas állagot kapj.

    A tészta állagának laza, de nem túl folyósnak kell lennie. Ha szükséges, adj hozzá még egy kis vizet.

    3

    Hagyjuk a tésztát 2-3 órán át pihenni, hogy megkeljen, és levegős állagot kapjon.

    Ha a tészta nem kel fel megfelelően, hagyd tovább pihenni, és ne felejtsd el meleg helyen hagyni.

    4

    Közben készítsd el az édes tölteléket: egy serpenyőben olvaszd meg a gheet, majd add hozzá a kókuszreszeléket és a cukrot, és keverd, amíg a cukor fel nem oldódik.

    A kókusz és a cukor karamellizálódik, így egy édes, sűrű tölteléket kapsz.

    5

    Miután elkészült a töltelék, hagyd kihűlni, és készítsd el az idli tésztát. A pihentetett tésztát formázd kis korongokká, és a közepére kanalazz egy kis tölteléket.

    A tésztát ne töltsd túl, hogy könnyen le tudd hajtani és ne szakadjon szét.

    6

    Az idli formákat kend ki ghee-vel, és helyezd bele a tésztát. Gőzöld 10-15 percig, amíg meg nem szilárdul és átsül.

    A gőzölés segít abban, hogy az idli puha és pufók legyen. Ne nyisd ki a gőzölőt közben, hogy a gőz ne szökjön el.

    7

    Amikor elkészült, vedd ki az idliket a formából, és tálald melegen.

    Az idli a legfinomabb frissen, melegen, így érdemes azonnal fogyasztani.