Frissen készült idli rava, gőzölve, friss korianderlevelekkel díszítve

Idli rava

Az idli egy tradicionális indiai étel, amely a Dél-Indiai konyhában vált népszerűvé. A rava alapú változata, az idli rava, az indiai reggelik egyik alapétele. Képzeld el, ahogy a gőzölt idli rava lassan elkészül, miközben az illat belengi a konyhát. Az idli egyszerűségében rejlik a varázsa, hiszen könnyű, puha tészta, amit gyakran különféle chutney-kkal vagy sambarral tálalnak. Egy könnyű, vegán étel, amit reggelire vagy uzsonnára is remek választás. Az idli rava tálalása friss korianderlevelekkel kiemeli az ízek frissességét és gazdagítja a tálat. Egy tökéletes étel mindazok számára, akik szeretnék megismerni a hagyományos indiai konyhát.

Előkészület 25 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 40 perc
950 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Idli rava
100 g Joghurta
200 ml Víz
1 tk.
1 ek. Mustármag
1 cs. Hibiszkuszvirág
1 cs. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Az idli rava-t egy nagy tálban öntsd össze a vízzel, és hagyd pihenni 15-20 percig. Ez segít a rava-nak megpuhulni, és jobban felvenni a vizet.

    Ha gyorsabban szeretnéd, meleg vízzel öntsd le a rava-t.

    2

    Amíg pihen, készítsd elő a joghurtot. A joghurtot jól keverd el, hogy sima állagú legyen, majd add hozzá a rava-hoz, és keverd el alaposan.

    Ha a joghurt sűrű, hígíthatod egy kevés vízzel, hogy könnyebben keveredjen.

    3

    A sót és a mustármagot is add hozzá, majd hagyd pihenni a keveréket egy órán át, hogy az ízek összeérjenek.

    Az időjárás és a rava típusától függően szükség lehet több vízre, ha túl száraznak tűnik a massza.

    4

    Ezután gőzölő edényben készítsd el az idli-t. A gőzölőt melegítsd fel, és egy kanál segítségével helyezd a keveréket az idli formákba.

    Ügyelj arra, hogy a formák ne legyenek túl tele, mert a tészta duzzadni fog gőzölés közben.

    5

    Helyezd az idli formákat a gőzölő edénybe, és gőzöld 10-15 percig, amíg az idli szépen megemelkedik és átsül.

    Ne nyisd ki túl gyakran a gőzölőt, mert akkor a pára elillanhat, és az idli nem lesz elég puha.

    6

    Amikor kész, vedd ki az idlit, és hagyd egy kicsit hűlni. Tálald friss korianderlevelekkel díszítve, hogy még ízesebb legyen.

    A koriander friss ízt ad a tálhoz, de más fűszerekkel is gazdagíthatod, mint például curry levelekkel vagy kurkumával.