Az idli rava-t egy nagy tálban öntsd össze a vízzel, és hagyd pihenni 15-20 percig. Ez segít a rava-nak megpuhulni, és jobban felvenni a vizet.
Ha gyorsabban szeretnéd, meleg vízzel öntsd le a rava-t.
Amíg pihen, készítsd elő a joghurtot. A joghurtot jól keverd el, hogy sima állagú legyen, majd add hozzá a rava-hoz, és keverd el alaposan.
Ha a joghurt sűrű, hígíthatod egy kevés vízzel, hogy könnyebben keveredjen.
A sót és a mustármagot is add hozzá, majd hagyd pihenni a keveréket egy órán át, hogy az ízek összeérjenek.
Az időjárás és a rava típusától függően szükség lehet több vízre, ha túl száraznak tűnik a massza.
Ezután gőzölő edényben készítsd el az idli-t. A gőzölőt melegítsd fel, és egy kanál segítségével helyezd a keveréket az idli formákba.
Ügyelj arra, hogy a formák ne legyenek túl tele, mert a tészta duzzadni fog gőzölés közben.
Helyezd az idli formákat a gőzölő edénybe, és gőzöld 10-15 percig, amíg az idli szépen megemelkedik és átsül.
Ne nyisd ki túl gyakran a gőzölőt, mert akkor a pára elillanhat, és az idli nem lesz elég puha.
Amikor kész, vedd ki az idlit, és hagyd egy kicsit hűlni. Tálald friss korianderlevelekkel díszítve, hogy még ízesebb legyen.
A koriander friss ízt ad a tálhoz, de más fűszerekkel is gazdagíthatod, mint például curry levelekkel vagy kurkumával.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.