Idli rava-val frissen tálalva, korianderrel díszítve

Idli rava-val

Az idli egy tradicionális indiai étel, amely a dél-indiai konyha egyik legismertebb étele. Az idli rava-val készül, amely egy speciális rizsliszt. Az idlik könnyű, pufók gőzölt tészták, amelyeket gyakran fogyasztanak reggelire. Az idlik gyakran chutneyval, sambarral vagy joghurttal tálalják. Az étel egyszerű, de tápláló, és remek választás, ha valami könnyed, mégis ízletes ételt szeretnél.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Idli rava (szemcsés rizsliszt)
100 g Rizs
50 g Uram (csicseriborsó-liszt)
100 ml Friss joghurt
1 tk.
150 ml Főzővíz
1 csokor Friss koriander (tálalásra)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst és a rava-t keverd össze egy nagy tálban, majd öntsd hozzá a joghurtot, hogy egy sűrű, homogén tésztát kapj.

    A joghurt segít a tészta puhításában, hogy az idlik könnyedek és lágyak legyenek.

    2

    Add hozzá a sót, és fokozatosan öntsd hozzá a vizet, míg a tészta el nem éri a megfelelő állagot.

    Ha a tészta túl sűrű, adj hozzá még egy kis vizet, hogy könnyebben gőzölhető legyen.

    3

    Hagyd állni a tésztát 30-60 percig, hogy az idli rava megduzzadjon és megszívja magát.

    A pihenés segíti a tészta emelkedését, és lágyabb állagot eredményez.

    4

    Gőzölő edényben, víz fölött helyezd el az idli formákat, és 10-15 percig gőzöld a tésztát, amíg meg nem szilárdul.

    A gőzölést ne szakítsd meg, és ügyelj rá, hogy a víz ne érje el a formákat.

    5

    Miután elkészült, tálald friss korianderrel díszítve, és fogyaszthatod chutneyval vagy sambarral.

    A koriander frissességet és ízt ad, míg a sambar és chutney extra ízkombinációt hoz.