A rizst és a rava-t keverd össze egy nagy tálban, majd öntsd hozzá a joghurtot, hogy egy sűrű, homogén tésztát kapj.
A joghurt segít a tészta puhításában, hogy az idlik könnyedek és lágyak legyenek.
Add hozzá a sót, és fokozatosan öntsd hozzá a vizet, míg a tészta el nem éri a megfelelő állagot.
Ha a tészta túl sűrű, adj hozzá még egy kis vizet, hogy könnyebben gőzölhető legyen.
Hagyd állni a tésztát 30-60 percig, hogy az idli rava megduzzadjon és megszívja magát.
A pihenés segíti a tészta emelkedését, és lágyabb állagot eredményez.
Gőzölő edényben, víz fölött helyezd el az idli formákat, és 10-15 percig gőzöld a tésztát, amíg meg nem szilárdul.
A gőzölést ne szakítsd meg, és ügyelj rá, hogy a víz ne érje el a formákat.
Miután elkészült, tálald friss korianderrel díszítve, és fogyaszthatod chutneyval vagy sambarral.
A koriander frissességet és ízt ad, míg a sambar és chutney extra ízkombinációt hoz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.