Keverd össze a rizslisztet, urad dal lisztet és a sót egy tálban, majd fokozatosan add hozzá a vizet. Dolgozd sima tésztává.
Ha a tészta túl sűrű, adj hozzá egy kis több vizet, hogy elérd a megfelelő állagot.
Hagyd pihenni a tésztát 4-5 órán keresztül, hogy jól megkeljen.
A tészta pihentetése segít, hogy az idlik könnyedek és pufók legyenek.
Pár percig párold meg a zöldségeket, majd apróra vágd fel őket.
A zöldségeket párolva készítheted el, hogy megőrizzék a friss ízüket és színüket.
Miután a tészta megkelt, keverd bele a párolt zöldségeket és a friss koriandert.
A koriander friss ízt ad, és remekül illik a zöldségekkel.
Az idli sütőt kend ki egy kevés olajjal, és kanalazz bele a tésztát. Párold 15-20 percig, amíg a tészták megkeményednek.
A párolás során figyelj arra, hogy ne nyisd ki túl gyakran az idli sütőt, hogy megőrizzük a gőzt.
Miután elkészültek, vedd ki az idliket és tálald melegen.
Tálalhatod őket friss zöldségekkel, sambhar vagy chutney kíséretében.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.