Friss, gőzölgő idli zöldségekkel, tálalva friss korianderrel

Idli zöldségekkel

Az idli egy tradicionális dél-indiai étel, amelyet elsősorban reggelire fogyasztanak. Az eredeti változata egyszerű rizsből és urad dal lisztből készül, de az ízek gazdagítása érdekében zöldségekkel és friss korianderrel is feldobhatjuk. A párolás során a tészta könnyed és légies állagot kap, ami tökéletesen illik a zöldségekkel.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizsliszt
100 g Urad dal liszt
1 csipet
150 ml Víz
200 g Zöldségek (pl. répa, zöldborsó)
1 ek. Olaj a kenéshez
2 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Keverd össze a rizslisztet, urad dal lisztet és a sót egy tálban, majd fokozatosan add hozzá a vizet. Dolgozd sima tésztává.

    Ha a tészta túl sűrű, adj hozzá egy kis több vizet, hogy elérd a megfelelő állagot.

    2

    Hagyd pihenni a tésztát 4-5 órán keresztül, hogy jól megkeljen.

    A tészta pihentetése segít, hogy az idlik könnyedek és pufók legyenek.

    3

    Pár percig párold meg a zöldségeket, majd apróra vágd fel őket.

    A zöldségeket párolva készítheted el, hogy megőrizzék a friss ízüket és színüket.

    4

    Miután a tészta megkelt, keverd bele a párolt zöldségeket és a friss koriandert.

    A koriander friss ízt ad, és remekül illik a zöldségekkel.

    5

    Az idli sütőt kend ki egy kevés olajjal, és kanalazz bele a tésztát. Párold 15-20 percig, amíg a tészták megkeményednek.

    A párolás során figyelj arra, hogy ne nyisd ki túl gyakran az idli sütőt, hogy megőrizzük a gőzt.

    6

    Miután elkészültek, vedd ki az idliket és tálald melegen.

    Tálalhatod őket friss zöldségekkel, sambhar vagy chutney kíséretében.