Inarizushi bulgogi marhahússal, tálalva nori alga és szezámmag díszítéssel

Inarizushi bulgogi marhahússal

Az inarizushi egy klasszikus japán étel, amely édes szója bőrt tartalmaz, és különböző töltelékekkel készülhet. A bulgogi marhahús és az inari tészta kombinációja egy új, ínycsiklandó fúziót alkot, amely kiemeli a japán konyha gazdag ízeit. Az ételt gyakran tálalják különböző friss zöldségekkel és szezámmaggal, ami frissességet és ropogósságot ad a desszertnek.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
8 db Inari tészta (szójababból készült)
300 g Marhahús (bulgogihoz, pl. szűzpecsenye)
3 ek. Szójaszósz
1 ek. Hozzáadott cukor
1 tk. Szezámmag
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Ginger (gyömbér)
1 lap Tengeri alga (nori)
2 szál Zöldhagyma
1 tk. Sriracha (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd vékony csíkokra, majd tedd egy tálba. Adj hozzá 2 evőkanál szójaszószt, 1 evőkanál cukrot, reszelt gyömbért és apróra vágott fokhagymát. Keverd össze alaposan, majd hagyd pácolódni 20-30 percig.

    A pácolás segít a hús ízének fokozásában. Ha gyorsítani szeretnél, a hús vágása legyen nagyon vékony, hogy gyorsabban átjárják a fűszerek.

    2

    Egy serpenyőben forrósíts fel egy kevés olajat, és süsd meg a pácolt marhahúst közepes lángon 5-7 percig, amíg jól megpirul, de még szaftos marad.

    Ne zsúfold túl a serpenyőt, hogy a hús szépen piruljon, ne pedig párolódjon.

    3

    Amíg a hús sül, az inari tésztákat tedd egy tálra. A tészta már eleve édes és ízes, így csak egy kis alapréteget kell beletenni.

    Az inari tészta különlegessége, hogy édes és enyhén sós, ezért nem szükséges túl sok tölteléket beletenni.

    4

    A megpirult marhahúst tedd az inari tésztába, ügyelve arra, hogy ne legyen túl sok töltelék, hogy jól lehessen feltekerni.

    Ha szeretnéd, a hús mellé egy kevés szezámmagot vagy friss zöldhagymát is adhatunk a gazdag ízek érdekében.

    5

    A nori alga lapot vágd kis darabokra, és tedd a kész tekercsek tetejére, majd szórj egy kevés szezámmagot rá.

    A nori algalapok egyedülálló ízt adnak az ételhez, míg a szezámmag frissességet biztosít.

    6

    Tálald a kész inarizushit friss zöldhagymával és egy kis srirachával a tetején, ha szereted a csípősebb ízeket.

    A sriracha opcionális, de pikáns ízt ad a sós és édes összetevőknek.