A csirkemellet vágd kisebb kockákra, hogy egyenletesen átsüljön, majd fűszerezd sóval, borssal és a currypor felével.
A csirkemell kockák mérete legyen körülbelül azonos, így biztosítva az egyenletes sütést. Ha nincs otthon currypor, használhatsz garam masalát is.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá az apróra vágott hagymát, és pirítsd üvegesre.
Ne pirítsd a hagymát túl, mert megkeseredhet. Az üvegesre pirítás azt jelenti, hogy a hagyma áttetszővé válik.
Add hozzá a zúzott fokhagymát és a reszelt gyömbért, majd pirítsd további 1-2 percig, hogy az aromák felszabaduljanak.
A fokhagymát és a gyömbért ne pirítsd túl sokáig, mert könnyen megégnek és keserű ízt adnak az ételnek.
Tedd bele a csirkét, és süsd, amíg minden oldala aranybarna nem lesz.
A csirkét ne tedd a serpenyőbe, amíg az olaj nem elég forró, különben nem fog szépen pirulni.
Öntsd rá a paradicsompürét és a maradék curryt, majd keverd el, hogy minden darab csirke fűszeres legyen.
Ha nincs otthon paradicsompüré, használhatsz sűrített paradicsomot is, de ebben az esetben kevesebbet tegyél bele, mert intenzívebb az íze.
Öntsd fel a kókusztejjel, és főzd alacsony lángon 10-15 percig, amíg a csirke megpuhul és a szósz besűrűsödik.
Ha a szósz nem sűrűsödik be eléggé, egy kis kukoricakeményítőt keverj el hideg vízzel, majd add hozzá a szószhoz. Forrald fel, és hagyd besűrűsödni.
Közben készítsd el a palacsintatésztát: egy tálban keverd össze a lisztet, a sót, a tojásokat, a tejet és a szódavizet. Keverd csomómentesre, és hagyd pihenni pár percig.
A palacsintatészta pihentetése azért fontos, hogy a liszt megdagadjon, és a palacsinták ne szakadjanak el sütés közben. Ha túl sűrű a tészta, adj hozzá még egy kis szódavizet.
Egy serpenyőt kenj ki vajjal, majd süsd ki a palacsintákat közepes lángon, mindkét oldalukat aranybarnára.
A serpenyő legyen elég forró, mielőtt beleöntöd a tésztát, de ne túl forró, mert akkor a palacsinta megég. Ha a palacsinta szélei kezdenek feljönni, akkor fordítsd meg.
A kész palacsintákat töltsd meg az ízletes curry csirkével, szórd meg friss korianderrel, és csorgasd meg egy kevés citromlével a frissesség kedvéért.
A palacsintákat ne töltsd meg túl sok töltelékkel, mert akkor nehéz lesz őket feltekerni. A citromlé helyett használhatsz lime-ot is.
Azonnal tálald, esetleg joghurtos szósszal vagy extra friss korianderrel díszítve.
A joghurtos szószhoz keverj natúr joghurtot egy kis citromlével, aprított korianderrel és egy csipet sóval.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.