Indiai currys palacsinta tálalva

Indiai currys palacsinta

Az indiai konyha világhírű a gazdag fűszereiről és ízgazdag ételeiről. A curry a dél-ázsiai konyhák egyik legismertebb fűszerkeveréke, amely tökéletes harmóniában van a kókusztej selymességével. Ezt a receptet a hagyományos indiai curry inspirálta, de a palacsinta egyedivé teszi, hiszen a lágy tészta tökéletesen ötvözi az intenzív ízeket. Egy falat belőle azonnal Indiába repít, ahol az utcai árusok illatos fűszeres fogásokat készítenek. Ha szereted a különleges és izgalmas ételeket, ezt a receptet mindenképp próbáld ki!

Előkészület 30 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 55 perc
720 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Liszt
2 db Tojás
300 ml Tej
100 ml Szódavíz
30 g Vaj
0.5 tk.
400 g Csirkemell
1.5 ek. Currypor
200 ml Kókusztej
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
10 g Gyömbér
2 ek. Paradicsompüré
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
10 g Friss koriander
1 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellet vágd kisebb kockákra, hogy egyenletesen átsüljön, majd fűszerezd sóval, borssal és a currypor felével.

    A csirkemell kockák mérete legyen körülbelül azonos, így biztosítva az egyenletes sütést. Ha nincs otthon currypor, használhatsz garam masalát is.

    2

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá az apróra vágott hagymát, és pirítsd üvegesre.

    Ne pirítsd a hagymát túl, mert megkeseredhet. Az üvegesre pirítás azt jelenti, hogy a hagyma áttetszővé válik.

    3

    Add hozzá a zúzott fokhagymát és a reszelt gyömbért, majd pirítsd további 1-2 percig, hogy az aromák felszabaduljanak.

    A fokhagymát és a gyömbért ne pirítsd túl sokáig, mert könnyen megégnek és keserű ízt adnak az ételnek.

    4

    Tedd bele a csirkét, és süsd, amíg minden oldala aranybarna nem lesz.

    A csirkét ne tedd a serpenyőbe, amíg az olaj nem elég forró, különben nem fog szépen pirulni.

    5

    Öntsd rá a paradicsompürét és a maradék curryt, majd keverd el, hogy minden darab csirke fűszeres legyen.

    Ha nincs otthon paradicsompüré, használhatsz sűrített paradicsomot is, de ebben az esetben kevesebbet tegyél bele, mert intenzívebb az íze.

    6

    Öntsd fel a kókusztejjel, és főzd alacsony lángon 10-15 percig, amíg a csirke megpuhul és a szósz besűrűsödik.

    Ha a szósz nem sűrűsödik be eléggé, egy kis kukoricakeményítőt keverj el hideg vízzel, majd add hozzá a szószhoz. Forrald fel, és hagyd besűrűsödni.

    7

    Közben készítsd el a palacsintatésztát: egy tálban keverd össze a lisztet, a sót, a tojásokat, a tejet és a szódavizet. Keverd csomómentesre, és hagyd pihenni pár percig.

    A palacsintatészta pihentetése azért fontos, hogy a liszt megdagadjon, és a palacsinták ne szakadjanak el sütés közben. Ha túl sűrű a tészta, adj hozzá még egy kis szódavizet.

    8

    Egy serpenyőt kenj ki vajjal, majd süsd ki a palacsintákat közepes lángon, mindkét oldalukat aranybarnára.

    A serpenyő legyen elég forró, mielőtt beleöntöd a tésztát, de ne túl forró, mert akkor a palacsinta megég. Ha a palacsinta szélei kezdenek feljönni, akkor fordítsd meg.

    9

    A kész palacsintákat töltsd meg az ízletes curry csirkével, szórd meg friss korianderrel, és csorgasd meg egy kevés citromlével a frissesség kedvéért.

    A palacsintákat ne töltsd meg túl sok töltelékkel, mert akkor nehéz lesz őket feltekerni. A citromlé helyett használhatsz lime-ot is.

    10

    Azonnal tálald, esetleg joghurtos szósszal vagy extra friss korianderrel díszítve.

    A joghurtos szószhoz keverj natúr joghurtot egy kis citromlével, aprított korianderrel és egy csipet sóval.