Egy nagy tálban keverd össze a teff lisztet és a száraz élesztőt, majd fokozatosan adj hozzá vizet, miközben folyamatosan kevered, hogy csomómentes tésztát kapj.
A teff lisztet érdemes átszitálni, hogy elkerüld a csomókat.
Takard le a tálat, és hagyd fermentálódni szobahőmérsékleten legalább 24 órán át, hogy enyhén savanykás ízt kapjon.
A fermentáció időtartama befolyásolja a savanyúság mértékét. Melegebb helyen gyorsabban, hűvösebb helyen lassabban fermentálódik.
Amikor a fermentáció befejeződött, óvatosan keverd össze a tésztát, majd adj hozzá egy teáskanál sót.
Ne keverd túl a tésztát a só hozzáadása után, hogy ne veszítsen a levegősségéből.
Melegíts fel egy nagy serpenyőt közepes lángon, és enyhén kend meg vízzel vagy olajjal, hogy ne tapadjon le.
A serpenyőnek elég forrónak kell lennie, de ne égesd oda a tésztát.
Önts egy merőkanálnyi injera tésztát a serpenyőbe, majd gyorsan terítsd szét, hogy vékony lepényt kapj.
A tésztát egyenletesen kell szétteríteni, hogy a lepény mindenhol egyformán süljön meg.
Fedd le a serpenyőt, és süsd 2-3 percig, amíg a felületén kis buborékok jelennek meg és teljesen átsül, de ne fordítsd meg.
A fedő segít, hogy a lepény gőzben süljön és puha maradjon.
Amikor az injera szélei elválnak a serpenyőtől, óvatosan csúsztasd ki egy tányérra.
Ha a lepény ragad, használj egy vékony spatulát a leválasztáshoz.
Ismételd meg a folyamatot a maradék tésztával, és halmozd egymásra a kész injera lepényeket, hogy megőrizzék puhaságukat.
A lepényeket érdemes konyharuhával letakarni, amíg a többi sül, hogy ne száradjanak ki.
Tálald hagyományos etióp ételekkel, például wat pörkölttel vagy zöldséges ragukkal.
Az injera tökéletes kísérője a fűszeres, szaftos ételeknek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.