Instant Noodle Ramen tálalva tojással, csirkével és kukoricával

Instant Noodle Ramen (instantból turbózott verzió)

Az Instant Noodle Ramen az egyik legismertebb és leggyorsabb fogás világszerte – egyfajta modern komfortétel, amelyet gyakorlatilag bárhol el lehet készíteni. Az instant ramen Japánból indult hódító útjára az 1950-es évek végén, és azóta is minden generáció hű társa, legyen szó diákéletről, irodai gyors ebédről vagy késő esti nassolásról. Ahogy a zacskóból kivett tészta a forró vízbe kerül, és a fűszerek illata beteríti a konyhát, egy egyszerű alapanyag is új szintre emelhető pár kiegészítővel. Ez a recept pont erre épít: a klasszikus instant ramen-t egészítjük ki főtt csirkemellel, tojással, kukoricával és házi fűszerolajjal, így nemcsak laktatóbb, hanem ízben is sokkal gazdagabb fogást kapunk. Tökéletes választás rohanós napokra, amikor mégis valami igazán finomat szeretnél enni!

Előkészület 5 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 15 perc
480 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 1
1 cs. Instant ramen tészta (fűszeres zacskós)
2 db Tojás (lágyra főzött)
100 g Csirkemell (főtt, szeletelt)
50 g Csemegekukorica (főtt)
1 szál Újhagyma
1 tk. Szezámmag
1 ek. Szójaszósz
1 gerezd Fokhagyma
1 ek. Szezámolaj
500 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Forralj vizet, majd tedd bele az instant ramen tésztát és a zacskóban található fűszerkeveréket. Főzd a csomagolás szerint (általában 3-4 perc), majd vedd le a tűzről. TIPP: Ha kevésbé sós levest szeretnél, a fűszerkeverék csak felét használd fel.

    2

    Közben főzd meg a tojásokat lágyra (kb. 6 perc forrástól számítva), majd hűtsd le hideg vízben, hámozd meg, és tedd félre.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel a szezámolajat, add hozzá az apróra vágott fokhagymát, és pirítsd 30-40 másodpercig, amíg illatos lesz. Ezután add hozzá a szójaszószt, és főzd további 1 percig. Öntsd ezt a keveréket a kész leveshez. TIPP: Ez extra mélységet és umamit ad a levesednek.

    4

    A tálaláshoz helyezd a ramen tésztát egy mély tál aljára, majd öntsd rá a forró levest. Rendezd el rajta a főtt csirkemell szeleteket, a csemegekukoricát, félbevágott tojásokat, és szórd meg aprított újhagymával és szezámmaggal.