İşkembe tojássárgájával, gazdag török leves

İşkembe tojássárgájával

Az işkembe leves tradicionális török étel, amely a marhahólyagot használja alapanyagként. A tojássárgája krémessé varázsolja, míg a fűszerek gazdagítják az ízeket. Az işkembe különleges élményt nyújt, és gyakran tálalják ünnepi alkalmakkor Törökországban. A leves gazdag tápanyagokban és ízletes fűszerekben.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 2 perc
Teljes 2 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahólyag (işkembe)
2 db Tojássárgája
2 gerezd Fokhagyma
1 db Vöröshagyma
1 db Zöldpaprika
1 tk. Parika
1 csipet
1 csipet Bors
2 ek. Olaj
1 tk. Fűszerpaprika
1 l Levesalap (vagy víz)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Az işkembét alaposan tisztítsd meg, vágd apró darabokra. Forralj vizet, és tedd bele az işkembét, majd főzd 10-15 percig, hogy az összes felesleges zsiradékot eltávolítsd.

    A tisztítás során a marhahólyag minden szennyeződéstől megszabadul, és tiszta húsdarabokat kapsz.

    2

    A hagymát, fokhagymát és a zöldpaprikát apróra vágd.

    Minél apróbbra vágod őket, annál hamarabb megpuhulnak, és az ízek gyorsabban összeérnek.

    3

    Egy serpenyőben melegítsd az olajat, és pirítsd meg benne a hagymát, fokhagymát és a zöldpaprikát.

    A pirítás során a hagyma karamellizálódik, ami édesebb ízt ad a levesnek.

    4

    Add hozzá a pirospaprikát és a fűszerpaprikát, majd gyorsan keverd össze, hogy a fűszerek ne égjenek meg.

    A pirospaprika és a fűszerpaprika gazdag színt és ízt ad a levesnek.

    5

    Öntsd bele a levesalapot (vagy vizet) a serpenyőbe, és hagyd forrni.

    A levesalap gazdagabbá teszi az ételt, de vízzel is készítheted, ha könnyebb ízű levest szeretnél.

    6

    Amikor a leves forr, add hozzá az előfőzött işkembét, és főzd 1-2 órán át alacsony lángon, hogy a hús megpuhuljon.

    Az alacsony hőmérsékleten való hosszú főzés segít abban, hogy az ízek teljesen összeérjenek, és az işkembe puha legyen.

    7

    Miután a hús megpuhult, vedd le a tűzről, és verj fel 2 tojássárgáját, majd lassan keverd a levesbe.

    A tojássárgája krémessé és gazdaggá teszi a levest, miközben nem változtatja meg drámaian az ízét.

    8

    Főzd tovább a levest egy kicsit, hogy a tojássárgája jól eloszoljon, majd ízesítsd sóval és borssal.

    A tojássárgája beletételével a leves egy selymes állagot kap.

    9

    Tálald melegen, és ha szeretnéd, díszítsd egy kis friss petrezselyemmel.

    A friss zöld fűszerek szép színt adnak, és frissességet biztosítanak a gazdag leveshez.