Az işkembét alaposan tisztítsd meg, vágd apró darabokra. Forralj vizet, és tedd bele az işkembét, majd főzd 10-15 percig, hogy az összes felesleges zsiradékot eltávolítsd.
A tisztítás során a marhahólyag minden szennyeződéstől megszabadul, és tiszta húsdarabokat kapsz.
A hagymát, fokhagymát és a zöldpaprikát apróra vágd.
Minél apróbbra vágod őket, annál hamarabb megpuhulnak, és az ízek gyorsabban összeérnek.
Egy serpenyőben melegítsd az olajat, és pirítsd meg benne a hagymát, fokhagymát és a zöldpaprikát.
A pirítás során a hagyma karamellizálódik, ami édesebb ízt ad a levesnek.
Add hozzá a pirospaprikát és a fűszerpaprikát, majd gyorsan keverd össze, hogy a fűszerek ne égjenek meg.
A pirospaprika és a fűszerpaprika gazdag színt és ízt ad a levesnek.
Öntsd bele a levesalapot (vagy vizet) a serpenyőbe, és hagyd forrni.
A levesalap gazdagabbá teszi az ételt, de vízzel is készítheted, ha könnyebb ízű levest szeretnél.
Amikor a leves forr, add hozzá az előfőzött işkembét, és főzd 1-2 órán át alacsony lángon, hogy a hús megpuhuljon.
Az alacsony hőmérsékleten való hosszú főzés segít abban, hogy az ízek teljesen összeérjenek, és az işkembe puha legyen.
Miután a hús megpuhult, vedd le a tűzről, és verj fel 2 tojássárgáját, majd lassan keverd a levesbe.
A tojássárgája krémessé és gazdaggá teszi a levest, miközben nem változtatja meg drámaian az ízét.
Főzd tovább a levest egy kicsit, hogy a tojássárgája jól eloszoljon, majd ízesítsd sóval és borssal.
A tojássárgája beletételével a leves egy selymes állagot kap.
Tálald melegen, és ha szeretnéd, díszítsd egy kis friss petrezselyemmel.
A friss zöld fűszerek szép színt adnak, és frissességet biztosítanak a gazdag leveshez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.