Egy nagy tálban keverd össze a darált marhahúst a sóval, fekete borssal, füstölt pirospaprikával és Worcestershire szósszal.
Ne keverd túl a húst, mert a pogácsák kemények lehetnek! Csak addig dolgozd össze, amíg az összetevők egyenletesen eloszlanak.
Aprítsd fel a jalapeño paprikát, majd keverd bele a húspogácsa masszájába, hogy extra csípősséget kapjon.
A jalapeño paprika magjait és ereit távolítsd el, ha kevésbé csípős ízt szeretnél elérni. Viselj kesztyűt a paprika aprításakor, hogy elkerüld a bőr irritációját.
Oszd a húst négy egyenlő részre, majd formázz belőlük húspogácsákat.
Nedves kézzel formázd a pogácsákat, hogy ne ragadjon a hús a kezedhez. A pogácsák közepébe nyomj egy kis mélyedést, hogy sülés közben ne púposodjanak fel.
Melegíts fel egy serpenyőt vagy grillt közepes-magas hőmérsékletre, majd kend meg egy kevés olívaolajjal.
A serpenyő vagy grill legyen elég forró, hogy a hús azonnal kérget kapjon, így a szaftos belseje megmarad.
Süsd a húspogácsákat oldalanként kb. 3-4 percig, amíg szép barnák lesznek.
Ne nyomkodd a pogácsákat a spatula segítségével, mert így kiszorítod a szaftot a húsból!
A sütési idő utolsó percében helyezz egy szelet cheddar sajtot a húspogácsára, és hagyd ráolvadni.
Ha a sajt nem olvadna meg elég gyorsan, takard le a serpenyőt egy fedővel, hogy a gőz segítsen.
Vágd félbe a hamburgerzsemléket, majd pirítsd meg őket enyhén egy száraz serpenyőben vagy grillen.
A zsemle pirítása megakadályozza, hogy elázzon a szaftos húspogácsától és feltétektől.
Kend meg az alsó zsemle felét majonézzel és chili szósszal, majd helyezd rá a salátalevelet.
A majonéz és a chili szósz mennyiségét ízlés szerint állítsd be. A salátalevelet alaposan mosd meg és szárítsd le, mielőtt a zsemlére helyezed.
Helyezd rá a sajtos húspogácsát, majd tegyél rá friss vagy savanyított jalapeño szeleteket a pikáns ízért.
Ha nem szereted a túl csípős ízt, használj savanyított jalapeño paprikát, ami enyhébb, mint a friss.
Tedd rá a paradicsomkarikákat, hagymakarikákat és uborkaszeleteket, majd locsold meg ketchuppal és mustárral.
A zöldségeket érdemes frissen, közvetlenül a tálalás előtt felvágni, hogy ropogósak maradjanak.
Helyezd rá a zsemle tetejét, majd tálald azonnal sült krumplival vagy coleslaw salátával.
A coleslaw salátát érdemes előre elkészíteni, hogy az ízek összeérjenek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.