A jalapeño paprikákat mosd meg, távolítsd el a szárukat, és szeleteld fel őket.
Ha nem szereted a nagyon csípőset, távolítsd el a jalapeño magjait és a belső hártyáit, mert azok a legcsípősebb részek.
Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat közepes lángon, és pirítsd meg a jalapeño szeleteket 2-3 percig.
Vigyázz, hogy ne égesd meg a jalapeñót, mert keserű lesz a szósz.
Egy tálba tedd a tejfölt, add hozzá a lime levét, az apróra vágott koriandert, a reszelt fokhagymát, a sót és a borsot.
A tejföl helyett görög joghurtot is használhatsz, ha könnyedebb mártást szeretnél.
Add hozzá a pirított jalapeñót a tejfölös keverékhez, majd egy botmixer segítségével pürésítsd az egészet, amíg sima állagú lesz.
Ha sűrűbb mártást szeretnél, adj hozzá egy kevés majonézt.
Kóstold meg, és szükség szerint állítsd be az ízesítést. Tálald melegen vagy hidegen taco, tortilla chips vagy grillezett húsok mellé.
A lime levétől függően lehet, hogy több vagy kevesebb sóra lesz szükséged. Kóstold meg és igazítsd az ízeket a saját ízlésed szerint.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.