Jalapeños paradicsom chutney tålalva

Jalapeños paradicsom chutney

A jalapeños paradicsom chutney egy friss Ă©s fƱszeres szĂłsz, amely a paradicsom Ă©des Ă­zĂ©t ötvözi a jalapeños csĂ­pƑssĂ©gĂ©vel. A recept a hagyomĂĄnyos indiai chutney-k egyik modern vĂĄltozata, amely az Ă©des Ă©s csĂ­pƑs Ă­zek izgalmas kombinĂĄciĂłjĂĄt kĂ­nĂĄlja. A paradicsom Ă©s a jalapeños tökĂ©letes harmĂłniĂĄban keveredik, mĂ­g a gyömbĂ©r Ă©s a hagyma extra karaktert ad a szĂłsznak. KĂ©pzeld el, ahogy a frissen kĂ©szĂ­tett chutney illata betölti a konyhĂĄt, miközben az Ă­zek egyre gazdagabbĂĄ vĂĄlnak. Az elkĂ©szĂ­tĂ©s titka, hogy a chutney-t lassan fƑzd, hogy az összes Ă­z összeĂ©rjen Ă©s a szĂłsz sƱrƱ Ă©s gazdag legyen.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 50 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g paradicsom
⭕ 2 db jalapeños
⭕ 1 db vöröshagyma
⭕ 50 ml ecet
⭕ 100 g barna cukor
⭕ 1 tk. gyömbĂ©r
⭕ 1 csipet só
⭕ 1 csipet Ƒrölt bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A paradicsomot mosd meg, vĂĄgd fel kisebb darabokra. A jalapeños-t is aprĂ­tsd fel, tĂĄvolĂ­tsd el a magjait, ha nem szeretnĂ©d tĂșl csĂ­pƑsre.

    Érdemes a paradicsomot hĂĄmozni a chutney kĂ©szĂ­tĂ©sĂ©hez. Ehhez vĂĄgj egy X-et a paradicsom aljĂĄra, dobd forrĂł vĂ­zbe 30 mĂĄsodpercre, majd tedd jeges vĂ­zbe. A hĂ©ja könnyen lehĂșzhatĂł.

    2

    A vöröshagymåt håmozd meg és aprítsd finomra.

    A hagymĂĄt aprĂł kockĂĄkra vĂĄgd, hogy egyenletesen sĂŒljön meg Ă©s jĂłl eloszoljon az Ă­ze a chutney-ban.

    3

    Egy nagy låbosban öntsd bele az ecetet, adj hozzå barna cukrot, gyömbért, sót és borsot.

    Hasznålj almaecetet a lågyabb ízért, vagy fehérborecetet a pikånsabbért.

    4

    Add hozzå a felaprított paradicsomot, jalapeños-t és hagymåt a låboshoz, és jól keverd össze.

    Ha nem szereted a nagyon csĂ­pƑset, a jalapeño magjait Ă©s ereit tĂĄvolĂ­tsd el.

    5

    FƑzd a chutney-t közepes lĂĄngon 30-40 percig, amĂ­g a zöldsĂ©gek megpuhulnak Ă©s a szĂłsz besƱrƱsödik.

    FƑzĂ©s közben idƑnkĂ©nt keverd meg, hogy ne Ă©gjen le az alja. A chutney akkor jĂł, ha sƱrƱ Ă©s a kanĂĄlrĂłl lassan folyik le.

    6

    Amikor a chutney elĂ©rte a kĂ­vĂĄnt ĂĄllagot, vedd le a tƱzrƑl Ă©s hagyd kicsit hƱlni.

    A chutney forrĂłn ĂŒvegekbe töltve, lĂ©gmentesen lezĂĄrva hosszabb ideig eltarthatĂł.

    7

    TĂĄlald hĂșsokhoz, sajtokhoz vagy friss kenyĂ©rrel. Az Ă­zek egyedĂŒlĂĄllĂłan fƱszeresek Ă©s friss, Ă©des-savanyĂș harmĂłniĂĄt alkotnak.

    A chutney ízei néhåny nap ållås utån még jobban összeérnek.