A paradicsomot mosd meg, vágd fel kisebb darabokra. A jalapeños-t is aprítsd fel, távolítsd el a magjait, ha nem szeretnéd túl csípősre.
Érdemes a paradicsomot hámozni a chutney készítéséhez. Ehhez vágj egy X-et a paradicsom aljára, dobd forró vízbe 30 másodpercre, majd tedd jeges vízbe. A héja könnyen lehúzható.
A vöröshagymát hámozd meg és aprítsd finomra.
A hagymát apró kockákra vágd, hogy egyenletesen süljön meg és jól eloszoljon az íze a chutney-ban.
Egy nagy lábosban öntsd bele az ecetet, adj hozzá barna cukrot, gyömbért, sót és borsot.
Használj almaecetet a lágyabb ízért, vagy fehérborecetet a pikánsabbért.
Add hozzá a felaprított paradicsomot, jalapeños-t és hagymát a láboshoz, és jól keverd össze.
Ha nem szereted a nagyon csípőset, a jalapeño magjait és ereit távolítsd el.
Főzd a chutney-t közepes lángon 30-40 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak és a szósz besűrűsödik.
Főzés közben időnként keverd meg, hogy ne égjen le az alja. A chutney akkor jó, ha sűrű és a kanálról lassan folyik le.
Amikor a chutney elérte a kívánt állagot, vedd le a tűzről és hagyd kicsit hűlni.
A chutney forrón üvegekbe töltve, légmentesen lezárva hosszabb ideig eltartható.
Tálald húsokhoz, sajtokhoz vagy friss kenyérrel. Az ízek egyedülállóan fűszeresek és friss, édes-savanyú harmóniát alkotnak.
A chutney ízei néhány nap állás után még jobban összeérnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.