A jalapeñót mosd meg, vágd le a szárát, és ha kevésbé csípős szószt szeretnél, távolítsd el a magokat. A fokhagymagerezdeket hámozd meg.
A jalapeño paprika magjainak eltávolítása csökkenti a szósz csípősségét. Ha érzékeny a bőröd, használj kesztyűt a paprikák kezeléséhez.
Egy száraz serpenyőben pirítsd meg a szezámmagot, amíg aranybarna nem lesz, majd tedd félre hűlni.
A szezámmagot folyamatosan kevergetve pirítsd, mert könnyen megég. Akkor jó, ha illatos és aranybarna.
Egy turmixgépbe tedd a tahinit, citromlevet, vizet, olívaolajat, a jalapeñót és a fokhagymát. Turmixold simára.
Ha túl sűrű a szósz, adj hozzá még egy kevés vizet. A turmixolás során néha állítsd meg a gépet, és kapard le az edény oldaláról a hozzávalókat.
Ízesítsd sóval és borssal, majd add hozzá a pirított szezámmagot, és keverd össze.
Kóstold meg a szószt, és ízlés szerint állítsd be a só és bors mennyiségét.
Ha sűrűbb szószt szeretnél, adj hozzá kevesebb vizet, ha hígabbat, akkor több vizet adagolj. Tálald friss zöldségekkel, salátákhoz vagy grillezett húsokhoz.
A szósz állagát könnyen beállíthatod a víz mennyiségével. Tálalás előtt hagyd a szószt a hűtőben pihenni, hogy az ízek összeérjenek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.