A csirkecombokat vágd kisebb darabokra, a kolbászt karikázd fel.
A húsokat ne vágd túl apróra, hogy szaftosak maradjanak a főzés során.
A hagymát, paprikát, zellert vágd apróra, a fokhagymát zúzd össze.
Egyforma méretűre vágd a zöldségeket, hogy egyenletesen főjenek.
Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, pirítsd meg benne a csirkét és a kolbászt 5-7 percig, amíg aranybarna színt kapnak.
Ne zsúfold túl a serpenyőt, hogy a hús szépen megpiruljon, ne párolódjon.
Add hozzá a hagymát, paprikát, zellert, fokhagymát, és pirítsd további 3-4 percig.
Folyamatos keverés mellett pirítsd, hogy ne égjenek le a zöldségek.
Szórd hozzá a chili port, füstölt paprikát, kakukkfüvet, oregánót, sót és borsot, majd keverd össze.
A füstölt paprika adja meg a jellegzetes fűszeres ízt, ezért ne hagyd ki!
Add hozzá a felkockázott paradicsomot, rizst és a csirke alaplét, forrald fel, majd vedd lejjebb a hőt, és főzd 20-25 percig, amíg a rizs megpuhul.
Ne keverd túl gyakran a rizst főzés közben, hogy pergős maradjon.
Hagyd pihenni 5 percig, majd lazítsd fel villával, és tálald melegen.
A pihentetés segít, hogy a rizs pergős maradjon, és a fűszerek jól összeérjenek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.