Fűszeres jambalaya csirkével és kolbásszal, rizses egytálétel

Jambalaya fűszeresen

A jambalaya fűszeres változata a Louisiana-i kreol konyha egyik legismertebb fogása. A spanyol és francia hatások találkozásából született, és mára az amerikai dél gasztronómiájának ikonikus ételévé vált. A csirke, kolbász és gazdag fűszerezés együttesen biztosítja az étel különleges karakterét. A füstölt paprika és chili por adja meg a fűszerességét, a rizs pedig minden ízt magába szív, így válik ez a fogás igazán laktatóvá és ízletessé. Ez a recept tökéletes választás, ha egy igazán tartalmas és pikáns egytálételre vágysz.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 45 perc
1250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Csirkecomb filé
150 g Krámli kolbász
250 g Hosszú szemű rizs
1 db Vöröshagyma
1 db Paprika
2 szár Zeller
2 gerezd Fokhagyma
2 db Paradicsom
1 tk. Chili por
1 tk. Füstölt paprika
0.5 tk. Kakukkfű
0.5 tk. Oregánó
0.5 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Olívaolaj
500 ml Csirke alaplé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkecombokat vágd kisebb darabokra, a kolbászt karikázd fel.

    A húsokat ne vágd túl apróra, hogy szaftosak maradjanak a főzés során.

    2

    A hagymát, paprikát, zellert vágd apróra, a fokhagymát zúzd össze.

    Egyforma méretűre vágd a zöldségeket, hogy egyenletesen főjenek.

    3

    Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, pirítsd meg benne a csirkét és a kolbászt 5-7 percig, amíg aranybarna színt kapnak.

    Ne zsúfold túl a serpenyőt, hogy a hús szépen megpiruljon, ne párolódjon.

    4

    Add hozzá a hagymát, paprikát, zellert, fokhagymát, és pirítsd további 3-4 percig.

    Folyamatos keverés mellett pirítsd, hogy ne égjenek le a zöldségek.

    5

    Szórd hozzá a chili port, füstölt paprikát, kakukkfüvet, oregánót, sót és borsot, majd keverd össze.

    A füstölt paprika adja meg a jellegzetes fűszeres ízt, ezért ne hagyd ki!

    6

    Add hozzá a felkockázott paradicsomot, rizst és a csirke alaplét, forrald fel, majd vedd lejjebb a hőt, és főzd 20-25 percig, amíg a rizs megpuhul.

    Ne keverd túl gyakran a rizst főzés közben, hogy pergős maradjon.

    7

    Hagyd pihenni 5 percig, majd lazítsd fel villával, és tálald melegen.

    A pihentetés segít, hogy a rizs pergős maradjon, és a fűszerek jól összeérjenek.