Jambalaya olívaolajjal, gazdag csirkehússal, chorizóval és zöldségekkel tálalva

Jambalaya olívaolajjal

A jambalaya egy klasszikus dél-amerikai étel, amely az egyik legismertebb étel Louisiana államból. Az étel egyesíti a fűszeres rizst, csirkehúst, chorizót és zöldségeket, így egy gazdag ízélményt kínál. Eredetileg a spanyol és francia konyhák hatása alatt alakult ki, és ma már az egész világon elterjedt. Az olívaolaj használata segít a gazdag ízek összeérzésében, miközben finom, enyhén édes ízt ad az ételnek.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Csirkehús (csirkecomb vagy csirkemell)
150 g Chorizo
200 g Rizs
2 db Paradicsom
1 db Zöld paprika
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
500 ml Zöldségalaplé
3 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Bors
1 tk. Kömény
1 tk. Pirospaprika
1 ág Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst vágd kisebb kockákra, a chorizót pedig szeletekre. Egy nagy serpenyőben az olívaolajon pirítsd meg a csirkét és a chorizót.

    A csirkehúst ügyelj, hogy ne pirítsd túl, hogy szaftos maradjon, és a chorizó adja a kellemes fűszerességet.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, és add hozzá a serpenyőbe. Pirítsd meg őket, amíg üvegesek nem lesznek.

    A fokhagyma ne égjen meg, mert keserű ízt adhat, így ha gyorsan pirul, vedd le a tűzről egy pillanatra.

    3

    A zöld paprikát és paradicsomot vágd fel, és add a serpenyőbe. Pirítsd őket 5 percig.

    A paradicsom extra levet ad, amely gazdagítja az ételt, ezért ügyelj rá, hogy jól összekeverd.

    4

    A rizst öblítsd le, majd add a serpenyőbe. Keverd át a hozzávalókkal.

    A rizst ne hagyd szárazon, keverd el, hogy egyenletesen felvehesse a fűszereket.

    5

    Öntsd hozzá a zöldségalaplevet, sózd, borsozd, és add hozzá a köményt és pirospaprikát. Főzd 15-20 percig, amíg a rizs megpuhul.

    Ha szükséges, pótold a levet, hogy ne égjen le a rizs, és hogy a szósz sűrűsége ideális legyen.

    6

    Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel.

    A koriander friss, citrusos íze frissíti az ételt, így érdemes bőségesen használni.