A hagymát hámozd meg és apróra vágd. Egy nagy serpenyőben olvaszd meg a vajat, és pirítsd benne a hagymát 2-3 percig, amíg üveges nem lesz.
A hagymát lassan pirítsd, hogy édesebb, karamellizált ízt kapjon.
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A sült krumplit hámozd meg és vágd hasábokra. Főzd elő a krumplit 5-10 percig, hogy még ropogósabb legyen.
Ha szeretnéd gyorsítani a főzést, a krumplit előre felkockázhatod.
A sült krumplit keverd össze a pirított hagymával, a hínárral, majd add hozzá a tejszínt és a tejet. Sózd és borsozd ízlés szerint.
A hínár intenzívebb ízt ad az ételnek, de ha nem szereted, helyettesítheted egy másik tenger gyümölcsével.
Öntsd az összes hozzávalót egy tűzálló edénybe, és szórd rá a reszelt sajtot. Tedd be a sütőbe 20-25 percre, amíg a sajt aranybarna és buborékolni kezd.
A sajtnál választhatsz füstölt sajtot is, hogy egy kis extra ízt adj az ételnek.
A kész ételt tálald azonnal, és élvezd az ínycsiklandó, tejszínes és sajtos finomságot.
A Janssons frestelse-t a legjobb frissen, melegen tálalni, hogy a sajt megolvadjon, és az étel még gazdagabb ízt kapjon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.