Egy közepes méretű tálban keverd össze a fehér miso pasztát, a rizsecetet, a mirint és a cukrot.
A fehér miso paszta helyett használhatsz világosabb vagy sötétebb fajtát is, de az íze eltérő lesz.
Add hozzá a reszelt gyömbért és a szezámolajat, majd alaposan keverd össze.
Friss gyömbért használj a legjobb íz eléréséhez.
Lassan öntsd hozzá a vizet, miközben folyamatosan kevered, hogy sima állagot kapj.
A víz mennyiségétől függ a mártás sűrűsége. Ha hígabb mártást szeretnél, adj hozzá több vizet.
Melegítsd fel a keveréket alacsony lángon egy kis lábasban, amíg a cukor teljesen feloldódik és a mártás enyhén besűrűsödik.
Ne forrald a mártást, mert a miso elveszítheti az ízét. Csak melegítsd, amíg a cukor feloldódik.
Hűtsd le, és tálald grillezett zöldségek, tofu vagy hal mellé.
A miso mártás a hűtőben 1 hétig eláll.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.