Melegítsd elő a sütőt 150°C-ra, és bélelj ki egy tortaformát sütőpapírral. A formát kívülről csomagold alufóliába, hogy vízfürdőben sütéskor ne ázzon be.
Fontos a sütőpapír, hogy a torta ne ragadjon le. Az alufólia megakadályozza, hogy a víz bejusson a tortaformába.
Egy tálban olvaszd össze a krémsajtot, a tejet és a vajat alacsony hőmérsékleten, amíg sima keveréket kapsz. Hűtsd szobahőmérsékletűre.
Vigyázz, hogy ne forrald fel a keveréket, mert a krémsajt kicsapódhat. Használhatsz vízfürdőt is az olvasztáshoz.
Szitáld össze a lisztet és a kukoricakeményítőt, majd fokozatosan keverd a krémsajtos keverékhez.
A szitálás segít elkerülni a csomók kialakulását a tésztában. A kukoricakeményítő könnyeddé teszi a tortát.
Add hozzá a tojássárgáját, a citromlevet és a vaníliát. Keverd simára.
A citromlé élénkíti az ízeket. A vanília kivonat helyett használhatsz vaníliarudat is.
A tojásfehérjét habosítsd fel, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot, amíg kemény habot nem kapsz.
A tojásfehérje legyen szobahőmérsékletű. Egy csipet só hozzáadásával könnyebben felverhető. A cukrot lassan adagold, hogy a hab szép fényes és kemény legyen.
Óvatosan keverd a tojásfehérjehabot a sajttortás keverékhez, hogy ne törjön össze.
Forgatva keverd, ne pedig kavard, hogy a hab megtartsa a levegősségét.
Öntsd a masszát a tortaformába, és helyezd egy mély tepsibe. Önts forró vizet a tepsibe, hogy vízfürdőben süljön a torta.
A vízfürdő biztosítja, hogy a torta egyenletesen süljön, és ne repedjen meg a teteje. A víz érjen a tortaforma feléig.
Süsd 150°C-on 60 percig, majd csökkentsd a hőmérsékletet 120°C-ra, és süsd további 30 percig.
Fontos a pontos hőmérséklet betartása a tökéletes eredményhez.
Kapcsold ki a sütőt, és hagyd a tortát bent 15-20 percig nyitott ajtónál hűlni, majd vedd ki, és hűtsd szobahőmérsékleten.
Ez a lépés segít megelőzni, hogy a torta összeessen a hirtelen hőmérsékletváltozás miatt.
Tálalás előtt szórd meg porcukorral, és szeleteld ízlés szerint.
A porcukorral való megszórás még mutatósabbá teszi a tortát. Tálalás előtt hagyd a tortát szobahőmérsékleten állni 10-15 percig, így könnyebben szeletelhető.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.