A tésztát forró vízben főzd meg az utasítások szerint (kb. 5-7 perc). Ha elkészült, szűrd le és tedd félre.
Ha a tészta összeragadna, öblítsd le egy kis hideg vízzel, hogy szétváljanak a szálak.
A póréhagymát vágd fel apróra, a sárgarépát és a gombát pedig vékony csíkokra szeleteld. A fokhagymát finomra aprítva készítsd elő.
A zöldségeket egyenletesen szeleteld, hogy minden falatban egyforma textúra legyen.
Egy nagy serpenyőben öntsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a fokhagymát, póréhagymát, sárgarépát és shiitake gombát, amíg a zöldségek megpuhulnak, de még roppanósak maradnak.
Ne pirítsd túl a zöldségeket, hogy megőrizzék a friss ízüket és szép színüket.
A serpenyőbe add hozzá a főtt tésztát, majd öntsd rá a szójaszószt, a mézet és a szezámmagolajat. Alaposan keverd össze, hogy a tészta egyenletesen bevonódjon a szószban.
A méz ad egy édes ízt, amely jól kiegészíti a szójaszósz sós ízét.
Tálald a japchae-t, és szórd meg szezámmaggal. Ízesítheted még egy kevés szójaszósszal is, ha szükséges.
A szezámmag ad egy finom ropogósságot, amitől a japchae még ínycsiklandóbbá válik.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.