Japchae tenger gyümölcseivel tálalva, édesburgonya tésztával és zöldségekkel

Japchae Tenger Gyümölcseivel

A japchae tenger gyümölcseivel egy ínycsiklandó koreai étel, amely ötvözi a friss tenger gyümölcseinek ízét az édesburgonya tészta enyhe textúrájával. A japchae hagyományosan húsokkal és zöldségekkel készül, de a tenger gyümölcsei különleges frissességet és gazdag ízvilágot adnak neki. Az étel egyszerre friss és tápláló, gyorsan elkészíthető, és tökéletes választás egy különleges étkezéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Édesburgonya tészta
150 g Tenger gyümölcsei (pl. rák, kagyló, tintahal)
1 szál Póréhagyma
1 db Sárgarépa
100 g Shiitake gomba
2 gerezd Fokhagyma
3 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámmagolaj
1 ek. Szezámmag
1 tk. Cukor
1 db Tojás
2 ek. Olívaolaj
0.5 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A tésztát forró vízben főzd meg az utasítások szerint (kb. 5-7 perc). Ha elkészült, szűrd le és tedd félre.

    Ha a tészta összeragadna, öblítsd le egy kis hideg vízzel, hogy szétváljanak a szálak.

    2

    A tenger gyümölcseiket (pl. rák, kagyló, tintahal) tisztítsd meg, majd egy serpenyőben szezámmagolajon pirítsd meg, amíg szépen megpirulnak. Sózd és borsozd ízlés szerint.

    Ha túl száraznak érzed a tenger gyümölcseiket, adj hozzá egy kis vízet vagy szójaszószt.

    3

    A póréhagymát vágd fel apróra, a sárgarépát és a gombát pedig vékony csíkokra szeleteld. A fokhagymát finomra aprítva készítsd elő.

    A zöldségeket egyenletesen szeleteld, hogy minden falatban egyforma textúra legyen.

    4

    Egy nagy serpenyőben öntsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a fokhagymát, póréhagymát, sárgarépát és shiitake gombát, amíg a zöldségek megpuhulnak, de még roppanósak maradnak.

    Ne pirítsd túl a zöldségeket, hogy megőrizzék a friss ízüket és szép színüket.

    5

    A serpenyőbe add hozzá a főtt tésztát, majd öntsd rá a szójaszószt, a cukrot és a szezámmagolajat. Alaposan keverd össze, hogy a tészta egyenletesen bevonódjon a szószban.

    A szójaszósz mennyiségét állíthatod az ízlésednek megfelelően, de figyelj rá, hogy ne legyen túl sós.

    6

    A tojást verd fel, majd süsd meg egy serpenyőben. Amikor megsült, vágd fel csíkokra, és tedd a tésztára.

    A tojást a végén tedd a tésztára, hogy szép friss maradjon és ne essenek szét a csíkok.

    7

    Tálald a japchae-t, és szórd meg szezámmaggal. Ízesítheted még egy kevés szójaszósszal is, ha szükséges.

    A szezámmag ad egy finom ropogósságot, amitől a japchae még ínycsiklandóbbá válik.