Japchae tofuval tálalva, édesburgonya tésztával és zöldségekkel

Japchae Tofuval

A japchae tofuval egy ínycsiklandó koreai étel, amely ötvözi a tofu enyhe ízét az édesburgonya tészta lágy textúrájával. A japchae hagyományosan húsokkal és zöldségekkel készül, de a tofu kiváló vegetáriánus alternatíva, amely gazdag fehérjeforrás. Az étel különleges frissességet és gazdag ízvilágot kínál, amit könnyedén elkészíthetsz otthon. Tökéletes választás egy gyors és tápláló étkezéshez!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Édesburgonya tészta
150 g Tofu
1 szál Póréhagyma
1 db Sárgarépa
100 g Shiitake gomba
2 gerezd Fokhagyma
3 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámmagolaj
1 ek. Szezámmag
1 tk. Cukor
2 ek. Olívaolaj
0.5 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A tésztát forró vízben főzd meg az utasítások szerint (kb. 5-7 perc). Ha elkészült, szűrd le és tedd félre.

    Ha a tészta összeragadna, öblítsd le egy kis hideg vízzel, hogy szétváljanak a szálak.

    2

    A tofut vágd kockákra, és egy serpenyőben, olívaolajon süsd meg, amíg aranybarnára pirul. Sózd és borsozd ízlés szerint.

    A tofu különleges textúrája remekül passzol a japchae-hoz, ha jól megpirítod, ínycsiklandó ropogós lesz.

    3

    A póréhagymát vágd fel apróra, a sárgarépát és a gombát pedig vékony csíkokra szeleteld. A fokhagymát finomra aprítva készítsd elő.

    A zöldségeket egyenletesen szeleteld, hogy minden falatban egyforma textúra legyen.

    4

    Egy nagy serpenyőben öntsd fel a szezámmagolajat, és pirítsd meg a fokhagymát, póréhagymát, sárgarépát és shiitake gombát, amíg a zöldségek megpuhulnak, de még roppanósak maradnak.

    Ne pirítsd túl a zöldségeket, hogy megőrizzék a friss ízüket és szép színüket.

    5

    A serpenyőbe add hozzá a főtt tésztát, majd öntsd rá a szójaszószt, a cukrot és a szezámmagolajat. Alaposan keverd össze, hogy a tészta egyenletesen bevonódjon a szószban.

    A szójaszósz mennyiségét állíthatod az ízlésednek megfelelően, de figyelj rá, hogy ne legyen túl sós.

    6

    Tálald a japchae-t, és szórd meg szezámmaggal. Ízesítheted még egy kevés szójaszósszal is, ha szükséges.

    A szezámmag ad egy finom ropogósságot, amitől a japchae még ínycsiklandóbbá válik.