A sertéshúst szeleteld fel 2-3 cm vastag darabokra.
A hús szeletelése segít abban, hogy a fűszerek jobban átjárják, és gyorsabban átsüljön.
A hagymát, fokhagymát és zöld chilit vágd apróra, majd tedd egy tálba.
Ha nem szereted a túl erős ízeket, csökkentsd a zöld chili mennyiségét.
Add hozzá a gyömbért, ketchupot, barbecue szószt, szójaszószt, cukrot és jerk fűszerkeveréket a tálhoz, majd keverd össze.
A jerk fűszerkeverék az étel titkos összetevője, amely pikáns és gazdag ízt ad.
A fűszeres pácot masszírozd a húsba, és hagyd pihenni 30-60 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
Ha időd engedi, a hús pihentetését akár egy egész éjszakán át is megteheted, hogy még ízesebb legyen.
Hevíts fel egy serpenyőt olívaolajjal, és süsd a húst 4-5 percig mindkét oldalán, amíg aranybarnára sül.
Ha a hús túl vastag, először pörköld meg a külsejét, majd párold lassú tűzön, hogy átsüljön.
Tálald friss korianderrel díszítve.
A koriander frissességet ad az ételnek, és szépen kiemeli a fűszeres ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.