Jerk sertéshús tálalva, friss korianderrel díszítve

Jerk sertéshús

A Jerk sertéshús egy karibi étel, amely a fűszeres jerk fűszerkeveréket használja a hús ízesítésére. A fűszeres pácot általában hagyományos grillezésnél vagy serpenyőben történő sütésnél használják, és a hús fűszeres, füstös ízvilágot kap tőle. Ez az étel gyorsan elkészíthető, és tökéletes választás egy ínycsiklandó vacsorához.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Sertéshús (karaj vagy comb)
1 db Hagyma
2 db Zöld chili
4 gerezd Fokhagyma
1 ek. Gyömbér
1 csokor Koriander
2 ek. Ketchup
2 ek. Barbecue szósz
2 ek. Szójaszósz
1 tk. Cukor
2 ek. Jerk fűszerkeverék
3 ek. Olívaolaj
1 csipet
1 csipet Friss bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A sertéshúst szeleteld fel 2-3 cm vastag darabokra.

    A hús szeletelése segít abban, hogy a fűszerek jobban átjárják, és gyorsabban átsüljön.

    2

    A hagymát, fokhagymát és zöld chilit vágd apróra, majd tedd egy tálba.

    Ha nem szereted a túl erős ízeket, csökkentsd a zöld chili mennyiségét.

    3

    Add hozzá a gyömbért, ketchupot, barbecue szószt, szójaszószt, cukrot és jerk fűszerkeveréket a tálhoz, majd keverd össze.

    A jerk fűszerkeverék az étel titkos összetevője, amely pikáns és gazdag ízt ad.

    4

    A fűszeres pácot masszírozd a húsba, és hagyd pihenni 30-60 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    Ha időd engedi, a hús pihentetését akár egy egész éjszakán át is megteheted, hogy még ízesebb legyen.

    5

    Hevíts fel egy serpenyőt olívaolajjal, és süsd a húst 4-5 percig mindkét oldalán, amíg aranybarnára sül.

    Ha a hús túl vastag, először pörköld meg a külsejét, majd párold lassú tűzön, hogy átsüljön.

    6

    Tálald friss korianderrel díszítve.

    A koriander frissességet ad az ételnek, és szépen kiemeli a fűszeres ízeket.