Jhalmuri kókuszreszelékkel tálalva, friss zöldségekkel és korianderrel díszítve

Jhalmuri kókuszreszelékkel

A Jhalmuri egy híres indiai utcai étel, amelyet különféle zöldségekkel, fűszerekkel és puffasztott rizsszel készítenek. A különleges tamarind szósz és a lime frissítő hatása igazán kiemeli a fűszeres ízeket. A Jhalmuri gyakran fogyasztják egészséges snack-ként, és az indiai konyha egyik igazi ínycsiklandó fogásának számít. A kókuszreszelék hozzáadásával a recept még gazdagabbá válik, így egy igazán különleges ételt kapsz.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Puffasztott rizs
50 g Kókuszreszelék
1 db Sárgarépa
100 g Kukorica
2 gerezd Fokhagyma
1 db Zöld chili
1 ek. Friss koriander
1 ek. Tamarind szósz
1 ek. Pálmacukor
1 tk.
0.5 tk. Fűszeres pörkölt bors
1 db Lime

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A puffasztott rizst tedd egy nagy tálba. Ha szeretnéd, enyhén piríthatod, hogy ropogósabb legyen.

    A puffasztott rizs gyorsan elpárolgathatja a nedvességet, ezért fontos, hogy ne hagyd túl sokáig a tálban.

    2

    A sárgarépát és a zöld chilit vágd apróra, majd add hozzá a puffasztott rizshez.

    A sárgarépa és a zöld chili friss, ropogós ízt ad az ételnek, így ne hagyd el őket!

    3

    A fokhagymát finomra aprítsd fel, és tedd a tálba.

    A fokhagyma erőteljes íze kiemeli a Jhalmuri fűszeres ízvilágát, de ne használj túl sokat belőle, hogy ne legyen túl erős.

    4

    Add hozzá a pörkölt borsot és a sót, majd keverd össze alaposan.

    A pörkölt bors különleges ízt ad az ételnek, ami tökéletes kiegészítője lesz a friss zöldségekkel.

    5

    Locsold meg a tamarind szósszal, majd adj hozzá egy evőkanál pálmacukrot.

    A tamarind szósz enyhén savanykás ízt ad, amely remekül illik a puffasztott rizshez.

    6

    Szórd meg friss korianderrel és egy kevés lime levével, majd jól keverd össze az egészet.

    A lime frissítő hatású, és csodálatosan kiegyensúlyozza a fűszeres és savanykás ízeket.

    7

    Végül szórd meg a Jhalmurit kókuszreszelékkel, és tálald frissen.

    A kókuszreszelék extra ropogósságot és egy kis édességet ad, ami tökéletesen illik az ételhez.