Joghurt fagylalt tálalva

Joghurt fagylalt

A joghurt fagylalt az egészségesebb hűsítő desszertek egyik legnépszerűbb változata, amelyet a görög joghurt krémes textúrája és enyhén savanykás íze tesz különlegessé. A joghurtos desszertek már az ókori Perzsiában és Görögországban is elterjedtek voltak, és az évszázadok során a világ minden táján népszerűvé váltak. Az egészséges alternatívát keresők számára ez a fagylalt tökéletes választás, hiszen kevés cukrot tartalmaz, és természetes összetevőkből készül. A méz nemcsak édesítőszerként, hanem ízesítőként is funkcionál, míg a citromlé frissességet kölcsönöz a fagylaltnak. Ha szeretnéd feldobni, tálalhatod friss gyümölcsökkel vagy egy kevés granolával, így még izgalmasabbá teheted az ízélményt. Próbáld ki ezt az egyszerű és egészséges joghurt fagylalt receptet, amely tökéletes a forró nyári napokon!

Előkészület 10 perc
Elkészítés N/A
Teljes 10 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Natúr görög joghurt
200 ml Tejszín
80 g Méz
1 tk. Vanília kivonat
1 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a görög joghurtot, a tejszínt, a mézet, a vanília kivonatot és a citromlevet. Keverd simára, hogy egyenletes állagot kapj.

    A legjobb eredmény érdekében használj zsíros görög joghurtot, hogy a fagylalt krémesebb legyen.

    2

    Hagyd a keveréket hűtőben legalább 1 órán át pihenni, hogy az ízek összeérjenek és hideg állapotban kezdhesd a fagylaltkészítést.

    Minél tovább hűtöd a keveréket, annál jobb lesz a fagylalt végső állaga.

    3

    Öntsd a lehűtött keveréket fagylaltgépbe, és a gyártó utasításai szerint dolgozd fel. Ha nincs fagylaltgéped, öntsd egy zárható edénybe, és óránként keverd át a fagyasztás során.

    Fagylaltgép nélkül a keverés segít megelőzni a jégkristályok kialakulását, így a fagylalt simább lesz.

    4

    Legalább 4 órán keresztül hagyd a fagyasztóban, hogy megfelelő állagú legyen. Tálalás előtt hagyd pár percig szobahőmérsékleten állni, hogy könnyebben adagolható legyen.

    Ha a fagylalt túl kemény, tedd át a hűtőszekrénybe 15-20 percre, hogy kissé megolvadjon.