Egy nagy tálban keverd össze a görög joghurtot, a tejszínt, a mézet, a vanília kivonatot és a citromlevet. Keverd simára, hogy egyenletes állagot kapj.
A legjobb eredmény érdekében használj zsíros görög joghurtot, hogy a fagylalt krémesebb legyen.
Hagyd a keveréket hűtőben legalább 1 órán át pihenni, hogy az ízek összeérjenek és hideg állapotban kezdhesd a fagylaltkészítést.
Minél tovább hűtöd a keveréket, annál jobb lesz a fagylalt végső állaga.
Öntsd a lehűtött keveréket fagylaltgépbe, és a gyártó utasításai szerint dolgozd fel. Ha nincs fagylaltgéped, öntsd egy zárható edénybe, és óránként keverd át a fagyasztás során.
Fagylaltgép nélkül a keverés segít megelőzni a jégkristályok kialakulását, így a fagylalt simább lesz.
Legalább 4 órán keresztül hagyd a fagyasztóban, hogy megfelelő állagú legyen. Tálalás előtt hagyd pár percig szobahőmérsékleten állni, hogy könnyebben adagolható legyen.
Ha a fagylalt túl kemény, tedd át a hűtőszekrénybe 15-20 percre, hogy kissé megolvadjon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.