Joghurtos torta gyümölcsökkel

Joghurtos torta gyümölcsökkel

A joghurtos torta gyümölcsökkel egy klasszikus nyári desszert, amely könnyedségével és frissességével mindenkit elvarázsol. A joghurt savanykás íze és a friss gyümölcsök édessége tökéletes egyensúlyt alkotnak. Ez a torta az egészségesebb desszertek közé tartozik, mivel kevesebb cukrot és több természetes összetevőt tartalmaz. Az 1980-as években vált népszerűvé Európában, amikor a könnyed desszertek trendje elkezdődött. Azóta számos variációban elkészítették. Tipp: Próbáld ki egzotikus gyümölcsökkel, mint a mangó vagy a kiwi, hogy egyedi ízvilágot teremts!

Előkészület 30 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 30 perc
220 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
500 g Joghurt
200 ml Tejszín
100 g Cukor
20 g Zselatin
50 ml Víz
1 db Piskótalap
300 g Vegyes gyümölcsök

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő a gyümölcsöket: mosd meg őket alaposan, és vágd kisebb darabokra. Néhány szép darabot tegyél félre a díszítéshez.

    Érdemes olyan gyümölcsöket választani, amelyek jól mutatnak a tortán és ízben is passzolnak a joghurtos krémhez. Például: eper, kiwi, áfonya, szeder.

    2

    A zselatint áztasd be a vízbe, majd alacsony lángon melegítsd fel, amíg teljesen feloldódik.

    Fontos, hogy a zselatint ne forrald, mert akkor elveszíti a zselésítő képességét. Csak addig melegítsd, amíg teljesen feloldódik.

    3

    Egy nagy keverőtálban keverd össze a joghurtot és a cukrot, amíg a cukor fel nem oldódik.

    Használhatsz porcukrot is, az gyorsabban feloldódik a joghurtban.

    4

    Verd fel a tejszínt kemény habbá, és óvatosan forgasd bele a joghurtos keverékbe.

    A tejszín legyen jól lehűtve, hogy könnyen fel tudd verni. Óvatosan forgasd bele, hogy a hab ne törjön össze.

    5

    Add hozzá a feloldott zselatint a joghurtos keverékhez, folyamatos keverés mellett, hogy csomómentes legyen.

    A zselatint lassan csorgasd a joghurtos keverékbe, miközben folyamatosan kevered, így elkerülheted a csomósodást.

    6

    Óvatosan keverd bele a feldarabolt gyümölcsöket, majd öntsd az egészet a piskótalapra egy tortaformában.

    A gyümölcsöket óvatosan keverd bele, hogy ne törjenek össze. Ha a gyümölcsök nagyon levesesek, érdemes lecsepegtetni őket, mielőtt a krémbe kevered.

    7

    Helyezd a tortát a hűtőbe legalább 4 órára, hogy a krém megszilárduljon.

    A legjobb, ha egy éjszakán át hűtöd a tortát, így a krém teljesen megszilárdul.

    8

    A torta megszilárdulása után vedd ki a formából, és díszítsd a tetejét a félretett gyümölcsökkel. Tálald frissen, vagy tárold hűtőben.

    A torta tetejét díszítheted tejszínhabbal, csokoládéforgáccsal vagy akár ehető virágokkal is.