Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra. Ha bolti pizzatésztát használsz, hagyd szobahőmérsékleten 10 percig pihenni, hogy könnyebben nyújtható legyen.
A bolti pizzatészta könnyebben kezelhető, ha szobahőmérsékletű.
Lisztezett felületen nyújtsd ki a pizzatésztát kb. 3-4 mm vastagságúra. Formázz belőle egy nagy kört, majd vágd két egyenlő részre.
A lisztezett felület megakadályozza, hogy a tészta leragadjon.
A ricottát keverd össze a juharsziruppal, a vanília kivonattal, a fahéjjal és egy csipet sóval.
A juharszirup mennyiségét ízlés szerint változtathatod.
A diót durvára vágd, és száraz serpenyőben pirítsd meg közepes lángon 2-3 percig, amíg illatos nem lesz.
A pirított dió intenzívebb ízt ad a tölteléknek.
A mozzarellát reszeld le, és keverd a ricottás keverékhez, majd add hozzá a pirított diót is.
A diót sütőben vagy serpenyőben is megpiríthatod. Vigyázz, ne égjen meg, mert keserű lesz!
A tölteléket helyezd a tészta egyik felére, majd hajtsd rá a másik felét. A széleket egy villa segítségével nyomkodd le, hogy jól lezárd a calzone-t.
A villa segít, hogy a szélek jól záródjanak, és a töltelék ne folyjon ki.
Egy kis tálban verd fel a tojást, majd kend meg vele a calzone tetejét, hogy szép aranybarnára süljön.
A tojás helyett használhatsz tejet vagy tejszínt is a kenéshez.
Helyezd a calzone-t sütőpapírral bélelt tepsire, és süsd 15-18 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz.
Figyeld a calzone-t sütés közben, és ha túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.
Sütés után hagyd kicsit hűlni, majd csorgasd meg juharsziruppal a tetejét, és tálald melegen.
A juharszirup tovább fokozza az édességet és a finom ízt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.