Juharszirupos sorbet hĂĄzi kĂ©szĂ­tĂ©sƱ frissĂ­tƑ desszert

Juharszirupos sorbet

A juharszirupos sorbet egy kĂŒlönleges Ă©s termĂ©szetesen Ă©des desszert, amelyet az Ă©szak-amerikai juharszirup finom karamellĂĄs Ă­ze tesz egyedivĂ©. A juharszirupot eredetileg az Ƒslakos amerikai törzsek fedeztĂ©k fel, Ă©s a tavaszi idƑszak egyik legfontosabb termĂ©szetes Ă©desĂ­tƑje volt. A sorbetek törtĂ©nete pedig az Ăłkori RĂłmĂĄig nyĂșlik vissza, amikor mĂ©zzel Ă©s gyĂŒmölcslĂ©vel Ă­zesĂ­tett havat hƱtöttek le. A modern vĂĄltozatban a juharszirup enyhe karamellĂĄs Ă©dessĂ©ge Ă©s a citrom frissessĂ©ge harmonikusan egĂ©szĂ­ti ki egymĂĄst, Ă­gy egy könnyed, jeges desszertet kapunk. KĂ©pzeld el, ahogy egy kanĂĄl juharszirupos sorbet elolvad a szĂĄdban, felfrissĂ­tve Ă©s Ă©desen melengetve egyszerre!

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
120 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 150 ml Juharszirup
⭕ 250 ml Víz
⭕ 2 ek. Friss citromlĂ©
⭕ 1 csipet Só
⭕ 5 db Menta levĂ©l (opcionĂĄlis)

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes lĂĄbasban keverd össze a vizet, a juharszirupot Ă©s a csipet sĂłt, majd közepes lĂĄngon melegĂ­tsd, amĂ­g teljesen össze nem keveredik. Ez körĂŒlbelĂŒl 5 percet vesz igĂ©nybe.

    A só kiemeli a juharszirup édes ízét, ne hagyd ki!

    2

    Hagyd a juharszirupos keveréket kihƱlni, majd keverd hozzå a friss citromlevet.

    A citromlĂ© segĂ­t egyensĂșlyban tartani az Ă©dessĂ©get, Ă©s frissĂ­tƑ Ă­zt ad a sorbetnek.

    3

    Öntsd a keverĂ©ket egy lapos edĂ©nybe, majd helyezd a fagyasztĂłba.

    A lapos edényben egyenletesebben fagy a sorbet.

    4

    30 percenkĂ©nt egy villĂĄval kapargasd ĂĄt a sorbetet, hogy jĂ©gkristĂĄlyos ĂĄllagĂș legyen. IsmĂ©teld meg ezt a mƱveletet 3-4 alkalommal, amĂ­g teljesen meg nem dermed.

    A rendszeres åtkeverés elengedhetetlen a sima, krémes ållag eléréséhez. Ne hagyd ki ezt a lépést!

    5

    TĂĄlalĂĄs elƑtt hagyd a sorbetet szobahƑmĂ©rsĂ©kleten 5 percig ĂĄllni, hogy könnyebben adagolhatĂł legyen. DĂ­szĂ­tsd friss mentalevĂ©llel Ă©s egy kevĂ©s juharsziruppal megcsorgatva.

    A menta frissességet kölcsönöz a sorbetnek, a juharszirup pedig tovåbb fokozza az ízét.