Kachori burgonyás töltelékkel, indiai étel ropogós tésztában

Kachori burgonyás töltelékkel

A kachori egy népszerű indiai étel, amelyet különböző töltelékekkel készítenek. A burgonyás töltelék egy egyszerű, de ínycsiklandó változata, amelyet fűszerekkel és friss korianderrel gazdagítanak. Ez az étel rendkívül finom és ropogós, és tökéletes előétel vagy snack lehet. Az indiai konyha gazdag fűszeres ízeiben, és a kachori egy igazán közkedvelt étel, amely mindenki számára ínycsiklandó.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
3 db Burgonya
0.5 tk. Kömény
1 ek. Cilantro
1 db Zöld chili
1 gerezd Fokhagyma
1 tk. Garam masala
1 tk. Pirospaprika
1 tk.
500 ml Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A burgonyát főzd meg, majd törd össze egy villával. Az összetört burgonyát tedd félre.

    A burgonyát ne főzd túl, hogy könnyen összetörd, és ne legyen túl vizes.

    2

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, és add hozzá a köményt, garam masalát, pirospaprikát, és az apróra vágott fokhagymát. Pirítsd őket néhány másodpercig.

    A fűszereket add hozzá az olajhoz, amikor az már forró, hogy kihozd belőlük a legjobb aromát.

    3

    Add hozzá a megfőtt burgonyát, az apróra vágott zöld chilipaprikát és a koriandert, majd jól keverd össze.

    Ha túl száraznak tűnik a burgonyás töltelék, egy kevés víz hozzáadásával lágyíthatod.

    4

    A lisztet egy tálban sóval és egy kis vízzel keverd össze, hogy egy puha tésztát kapj. Pihentesd 10-15 percig.

    A tészta legyen lágy és rugalmas, de nem túl ragadós.

    5

    A pihentetett tésztából kis golyókat formázz. Minden golyó közepébe tegyél egy kanál burgonyás tölteléket, majd zárd le a tésztát, és formázz belőle kis kerek pogácsákat.

    Ne nyomd túl keményen össze, hogy a tészta szép egyenletes legyen sütéskor.

    6

    A kachorikat forró olajban süsd ki, amíg aranybarnára nem sülnek. Ne zsúfold túl az olajat, hogy egyenletesen süljenek.

    A megfelelő olajhőmérséklet kulcsfontosságú! Ha túl alacsony a hőmérséklet, akkor olajosak lesznek, ha túl magas, megéghetnek.