Tisztítsd meg a kacsamelleket, majd keresztirányban vágd be a bőrt, vigyázva, hogy ne érj a húsig. Fűszerezd sóval és borssal mindkét oldalát.
A bőr bevagdosása segít, hogy a zsír kisüljön és a bőr ropogós legyen. Ügyelj, hogy ne vágd át a húst, mert kiszáradhat sütés közben.
Egy forró serpenyőben, bőrös oldalával lefelé, süsd a kacsamelleket közepes hőfokon 5-6 percig, hogy a bőr ropogós legyen. Fordítsd meg, és süsd további 3-4 percig. Vedd le a tűzről, és pihentesd 5 percig.
A kacsamell sütésekor fontos a türelem. Ne vedd magasra a lángot, hogy a zsír szépen kisüljön, és a bőr ropogós legyen. A pihentetés segít, hogy a hús szaftos maradjon.
Szeleteld vékonyra a lilahagymát. Egy serpenyőben hevíts olívaolajat, add hozzá a hagymát, és locsold meg balzsamecettel. Párold 5 percig, amíg megpuhul és enyhén karamellizálódik.
A balzsamecet kiemeli a lilahagyma édes ízét. Ha nincs balzsameceted, használhatsz egy kevés vörösborecetet is.
Pirítsd meg a hamburgerzsemléket egy serpenyőben, hogy a belső felületük aranybarna legyen.
A zsemle pirítása megakadályozza, hogy elázzon a szaftos feltétektől, és kellemesen ropogós textúrát ad a burgernek.
Rakd össze a hamburgereket: kend meg a zsemle alsó felét narancslekvárral, helyezd rá a salátalevelet, a szeletelt kacsamelleket, a brie sajtot, és halmozd rá a karamellizált lilahagymát.
A narancslekvár édes-savanykás íze jól harmonizál a kacsamell és a brie sajt ízével. Ha nincs narancslekvárod, használhatsz más gyümölcslekvárt is, például áfonyalekvárt.
Zárd le a zsemlét a felső felével, és óvatosan nyomd össze. Tálald azonnal, például sült krumplival vagy édesburgonya hasábokkal.
Azonnal tálald, hogy a zsemle ne ázzon el, és a sajt még olvadós legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.