A vöröshagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt finomra aprĂtjuk. Egy nagy tĂĄlban összekeverjĂŒk a darĂĄlt kacsahĂșst, a zsemlemorzsĂĄt, a tojĂĄst, az aprĂtott hagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt, a Worcestershire szĂłszt, a sĂłt Ă©s a fekete borsot. Alaposan összedolgozzuk a masszĂĄt.
A zsemlemorzsa segĂt, hogy a hĂșspogĂĄcsĂĄk ne essenek szĂ©t. A masszĂĄt alaposan dolgozzuk össze, hogy a hozzĂĄvalĂłk egyenletesen eloszoljanak.
A keverĂ©kbĆl nĂ©gy egyforma mĂ©retƱ hĂșspogĂĄcsĂĄt formĂĄzunk. KissĂ© lapĂtsuk meg Ćket, hogy sĂŒtĂ©s közben ne zsugorodjanak össze tĂșlsĂĄgosan.
A hĂșspogĂĄcsĂĄkat formĂĄzĂĄs elĆtt nedvesĂtsĂŒk be a kezĂŒnket, Ăgy nem ragad a hĂșs. A lapĂtĂĄs segĂt, hogy a pogĂĄcsĂĄk egyenletesen sĂŒljenek meg.
Egy serpenyĆt vagy grillt közepes-magas hĆfokra hevĂtĂŒnk, majd kevĂ©s olajon a hĂșspogĂĄcsĂĄkat oldalankĂ©nt 4-5 percig sĂŒtjĂŒk, amĂg szĂ©p barnĂĄra pirulnak Ă©s teljesen ĂĄtsĂŒlnek.
A kacsahĂșs zsĂrosabb, mint a marhahĂșs, ezĂ©rt kevesebb olajra van szĂŒksĂ©g a sĂŒtĂ©shez. A sĂŒtĂ©si idĆ fĂŒgg a pogĂĄcsĂĄk vastagsĂĄgĂĄtĂłl.
Az utolsĂł percben minden hĂșspogĂĄcsĂĄra egy szelet cheddar sajtot helyezĂŒnk, Ă©s lefedve hagyjuk rĂĄolvadni.
A sajtot Ă©rdemes a sĂŒtĂ©s vĂ©ge felĂ© rĂĄtenni, hogy ne Ă©gjen meg, de azĂ©rt szĂ©pen megolvadjon. A fedĆ segĂt a sajtnak gyorsabban megolvadni.
A hamburger zsemlĂ©ket kettĂ©vĂĄgjuk, Ă©s a vĂĄgott felĂŒletĂŒket szĂĄraz serpenyĆben enyhĂ©n megpirĂtjuk.
A zsemle pirĂtĂĄsa megakadĂĄlyozza, hogy a zsemle ĂĄtĂĄzzon a szafttĂłl, Ă©s ropogĂłsabb textĂșrĂĄt ad.
Az alsĂł zsemlĂ©re egy kevĂ©s majonĂ©zt Ă©s dijoni mustĂĄrt kenĂŒnk, rĂĄhelyezzĂŒk a salĂĄtalevelet, majd a sajtolvasztott hĂșspogĂĄcsĂĄt. Erre jön a vĂ©kony szeletekre vĂĄgott paradicsom, vĂ©gĂŒl a zsemle teteje.
A majonéz és a mustår megakadålyozza, hogy a zsemle åtåzzon. A salåta és a paradicsom frissességet ad a burgernek.
Az elkĂ©szĂŒlt hamburgert azonnal tĂĄlaljuk, sĂŒlt krumplival vagy mĂĄs körettel kĂnĂĄlhatjuk.
Azonnal tĂĄlalva a legfinomabb, amĂg a hĂșs meleg Ă©s a zsemle ropogĂłs.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.