KacsahĂșsos hamburger sajttal Ă©s zöldsĂ©gekkel

KacsahĂșsos Hamburger

A kacsahĂșsos hamburger egy izgalmas alternatĂ­vĂĄja a hagyomĂĄnyos marhahĂșsos vĂĄltozatnak. A kacsahĂșs gazdagabb, mĂ©lyebb Ă­zvilĂĄgot kĂ­nĂĄl, amely tökĂ©letesen harmonizĂĄl a fƱszerekkel Ă©s az olvadt cheddar sajttal. Ezt a hamburgert könnyedĂ©n elkĂ©szĂ­theted otthon, Ă©s garantĂĄltan feldobja a burger-rajongĂłk kedvĂ©t. IdeĂĄlis vĂĄlasztĂĄs egy barĂĄti összejövetelre vagy hĂ©tvĂ©gi grillpartira. A kacsahĂșs lĂ©dĂșssĂĄga Ă©s a grillezĂ©s adta karamellizĂĄlt rĂ©teg teszi igazĂĄn kĂŒlönlegessĂ© ezt a fogĂĄst. PrĂłbĂĄld ki, Ă©s Ă©lvezd a kacsahĂșsos burger pĂĄratlan Ă­zĂ©t!

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
680 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g KacsahĂșs (darĂĄlt)
⭕ 50 g Zsemlemorzsa
⭕ 1 db Tojás
⭕ 1 db Vöröshagyma
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Fekete bors
⭕ 1 ek. Worcestershire szósz
⭕ 4 db Hamburger zsemle
⭕ 4 levĂ©l SalĂĄta
⭕ 1 db Paradicsom
⭕ 4 szelet Cheddar sajt
⭕ 2 ek. MajonĂ©z
⭕ 1 ek. Dijoni mustár

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A vöröshagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt finomra aprĂ­tjuk. Egy nagy tĂĄlban összekeverjĂŒk a darĂĄlt kacsahĂșst, a zsemlemorzsĂĄt, a tojĂĄst, az aprĂ­tott hagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt, a Worcestershire szĂłszt, a sĂłt Ă©s a fekete borsot. Alaposan összedolgozzuk a masszĂĄt.

    A zsemlemorzsa segĂ­t, hogy a hĂșspogĂĄcsĂĄk ne essenek szĂ©t. A masszĂĄt alaposan dolgozzuk össze, hogy a hozzĂĄvalĂłk egyenletesen eloszoljanak.

    2

    A keverĂ©kbƑl nĂ©gy egyforma mĂ©retƱ hĂșspogĂĄcsĂĄt formĂĄzunk. KissĂ© lapĂ­tsuk meg Ƒket, hogy sĂŒtĂ©s közben ne zsugorodjanak össze tĂșlsĂĄgosan.

    A hĂșspogĂĄcsĂĄkat formĂĄzĂĄs elƑtt nedvesĂ­tsĂŒk be a kezĂŒnket, Ă­gy nem ragad a hĂșs. A lapĂ­tĂĄs segĂ­t, hogy a pogĂĄcsĂĄk egyenletesen sĂŒljenek meg.

    3

    Egy serpenyƑt vagy grillt közepes-magas hƑfokra hevĂ­tĂŒnk, majd kevĂ©s olajon a hĂșspogĂĄcsĂĄkat oldalankĂ©nt 4-5 percig sĂŒtjĂŒk, amĂ­g szĂ©p barnĂĄra pirulnak Ă©s teljesen ĂĄtsĂŒlnek.

    A kacsahĂșs zsĂ­rosabb, mint a marhahĂșs, ezĂ©rt kevesebb olajra van szĂŒksĂ©g a sĂŒtĂ©shez. A sĂŒtĂ©si idƑ fĂŒgg a pogĂĄcsĂĄk vastagsĂĄgĂĄtĂłl.

    4

    Az utolsĂł percben minden hĂșspogĂĄcsĂĄra egy szelet cheddar sajtot helyezĂŒnk, Ă©s lefedve hagyjuk rĂĄolvadni.

    A sajtot Ă©rdemes a sĂŒtĂ©s vĂ©ge felĂ© rĂĄtenni, hogy ne Ă©gjen meg, de azĂ©rt szĂ©pen megolvadjon. A fedƑ segĂ­t a sajtnak gyorsabban megolvadni.

    5

    A hamburger zsemlĂ©ket kettĂ©vĂĄgjuk, Ă©s a vĂĄgott felĂŒletĂŒket szĂĄraz serpenyƑben enyhĂ©n megpirĂ­tjuk.

    A zsemle pirĂ­tĂĄsa megakadĂĄlyozza, hogy a zsemle ĂĄtĂĄzzon a szafttĂłl, Ă©s ropogĂłsabb textĂșrĂĄt ad.

    6

    Az alsĂł zsemlĂ©re egy kevĂ©s majonĂ©zt Ă©s dijoni mustĂĄrt kenĂŒnk, rĂĄhelyezzĂŒk a salĂĄtalevelet, majd a sajtolvasztott hĂșspogĂĄcsĂĄt. Erre jön a vĂ©kony szeletekre vĂĄgott paradicsom, vĂ©gĂŒl a zsemle teteje.

    A majonéz és a mustår megakadålyozza, hogy a zsemle åtåzzon. A salåta és a paradicsom frissességet ad a burgernek.

    7

    Az elkĂ©szĂŒlt hamburgert azonnal tĂĄlaljuk, sĂŒlt krumplival vagy mĂĄs körettel kĂ­nĂĄlhatjuk.

    Azonnal tĂĄlalva a legfinomabb, amĂ­g a hĂșs meleg Ă©s a zsemle ropogĂłs.