A vöröshagymát és fokhagymát finomra aprítjuk. Egy nagy tálban összekeverjük a darált kacsahúst, a zsemlemorzsát, a tojást, az aprított hagymát és fokhagymát, a Worcestershire szószt, a sót és a fekete borsot. Alaposan összedolgozzuk a masszát.
A zsemlemorzsa segít, hogy a húspogácsák ne essenek szét. A masszát alaposan dolgozzuk össze, hogy a hozzávalók egyenletesen eloszoljanak.
A keverékből négy egyforma méretű húspogácsát formázunk. Kissé lapítsuk meg őket, hogy sütés közben ne zsugorodjanak össze túlságosan.
A húspogácsákat formázás előtt nedvesítsük be a kezünket, így nem ragad a hús. A lapítás segít, hogy a pogácsák egyenletesen süljenek meg.
Egy serpenyőt vagy grillt közepes-magas hőfokra hevítünk, majd kevés olajon a húspogácsákat oldalanként 4-5 percig sütjük, amíg szép barnára pirulnak és teljesen átsülnek.
A kacsahús zsírosabb, mint a marhahús, ezért kevesebb olajra van szükség a sütéshez. A sütési idő függ a pogácsák vastagságától.
Az utolsó percben minden húspogácsára egy szelet cheddar sajtot helyezünk, és lefedve hagyjuk ráolvadni.
A sajtot érdemes a sütés vége felé rátenni, hogy ne égjen meg, de azért szépen megolvadjon. A fedő segít a sajtnak gyorsabban megolvadni.
A hamburger zsemléket kettévágjuk, és a vágott felületüket száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk.
A zsemle pirítása megakadályozza, hogy a zsemle átázzon a szafttól, és ropogósabb textúrát ad.
Az alsó zsemlére egy kevés majonézt és dijoni mustárt kenünk, ráhelyezzük a salátalevelet, majd a sajtolvasztott húspogácsát. Erre jön a vékony szeletekre vágott paradicsom, végül a zsemle teteje.
A majonéz és a mustár megakadályozza, hogy a zsemle átázzon. A saláta és a paradicsom frissességet ad a burgernek.
Az elkészült hamburgert azonnal tálaljuk, sült krumplival vagy más körettel kínálhatjuk.
Azonnal tálalva a legfinomabb, amíg a hús meleg és a zsemle ropogós.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.