Kakaós csiga porcukorral megszórva, aranybarnára sütve

Kakaós Csiga

A Kakaós Csiga az egyik legismertebb magyar péksütemény, amely generációk kedvence. Ez a klasszikus recept egyszerűen elkészíthető, mégis minden alkalomra tökéletes. A puha tészta és a gazdag kakaós töltelék harmóniája minden korosztály szívét elnyeri. Készítsd el ezt az otthon is könnyen kivitelezhető finomságot, és varázsolj mosolyt szeretteid arcára!

Előkészület 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
500 g Liszt
250 ml Tej
25 g Élesztő
50 g Cukor
50 g Vaj
1 db Tojás
30 g Kakaópor
100 g Porcukor
2 ek. Olaj
1 csipet Csipet só

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Langyosítsd meg a tejet, és keverd el benne a cukrot. Morzsold bele az élesztőt, és hagyd felfutni.

    A tej ne legyen túl forró, mert az megöli az élesztőt. Akkor jó a hőmérséklete, ha az ujjad beledugva nem érzed forrónak.

    2

    A lisztet szitáld egy nagy tálba, add hozzá a sót, a tojást, az olvasztott vajat, és a felfutott élesztőt. Gyúrd sima tésztává.

    A tésztát alaposan gyúrd össze, amíg elválik az edény falától és sima, rugalmas lesz.

    3

    Letakarva keleszd a tésztát meleg helyen kb. 1 órát, amíg a duplájára nő.

    A kelesztéshez a legjobb, ha a tésztát egy meleg helyre teszed, például a fűtőtest közelébe vagy egy enyhén meleg sütőbe.

    4

    Nyújtsd ki a tésztát téglalap alakúra, kb. 1 cm vastagságúra. Szórd meg kakaóporral és porcukorral, majd locsold meg olvasztott vajjal.

    A kakaóport és a porcukrot keverd össze, mielőtt a tésztára szórnád, így egyenletesebben tudod eloszlatni.

    5

    Tekerd fel a tésztát szorosan, majd vágd kb. 2-3 cm vastag szeletekre, hogy csigák legyenek.

    A feltekerésnél figyelj, hogy szorosan tekerd, így a csigák szép formájúak lesznek. A szeleteléshez használj éles kést vagy cérnát, hogy ne nyomd össze a csigákat.

    6

    Helyezd a csigákat sütőpapírral bélelt tepsire, és hagyd pihenni még 15 percig.

    A pihentetés alatt a csigák még egy kicsit megkelnek, és sütés után puhábbak lesznek.

    7

    Süsd előmelegített sütőben 180°C-on kb. 20 percig, amíg aranybarnára sülnek.

    A sütési idő függ a sütődtől, figyelj a csigákra, hogy ne égjenek meg.

    8

    Hűtsd le a csigákat, majd szórj rá porcukrot tálalás előtt.

    A porcukrot a kihűlt csigákra szórd, mert a melegen megolvadna.