Kakaós gofri friss gyümölcsökkel és csokoládéöntettel

Kakaós Gofri

A kakaós gofri egy igazi klasszikus, amely a kakaó gazdag ízvilágát hozza el minden falatban. A kakaópor mély és telt ízt ad a gofrinak, míg a vanília kivonat finoman ellensúlyozza az intenzitását. Ezt a receptet gyakran készítik különleges alkalmakra vagy amikor valami gyors és finom csokis édességre vágyunk. Ha szereted a kakaós süteményeket, ezt a gofrit mindenképpen ki kell próbálnod!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Liszt
30 g Kakaópor
50 g Kristálycukor
10 g Sütőpor
1 csipet
2 db Tojás
250 ml Tej
50 g Olvasztott vaj
5 ml Vanília kivonat

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy keverőtálban keverd össze a lisztet, a kakaóport, a cukrot, a sütőport és a csipet sót.

    Szitáld át a kakaóport, hogy elkerüld a csomókat a tésztában.

    2

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet, az olvasztott vajat és a vanília kivonatot.

    A tojásokat verd fel habosra, hogy a gofri könnyebb legyen.

    3

    Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz, és keverd össze egy habverővel, amíg sima, csomómentes tésztát nem kapsz.

    Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg össze nem áll. A túlkeverés rágós gofrit eredményez.

    4

    Melegítsd elő a gofrisütőt közepes hőfokon, és enyhén kend ki vajjal vagy olajjal.

    A gofrisütőnek teljesen fel kell melegednie, mielőtt a tésztát beleteszed.

    5

    Önts egy adag tésztát a gofrisütő közepébe (kb. egy merőkanálnyi), majd csukd le a fedelet és süsd aranybarnára, körülbelül 3-4 perc alatt.

    A sütési idő a gofrisütő típusától függ. Figyeld a gofrit, és akkor vedd ki, amikor aranybarna és ropogós.

    6

    Ha elkészült, óvatosan vedd ki a gofrit egy spatulával, majd helyezd egy rácsra hűlni, hogy kívül ropogós maradjon.

    A rácsra helyezés megakadályozza, hogy a gofri alja elázzon.

    7

    Tálald frissen porcukorral, csokoládéöntettel vagy friss gyümölcsökkel.

    A kakaós gofrihoz jól illik a tejszínhab is.