Egy nagy keverőtálban keverd össze a lisztet, a kakaóport, a cukrot, a sütőport és a csipet sót.
Szitáld át a kakaóport, hogy elkerüld a csomókat a tésztában.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet, az olvasztott vajat és a vanília kivonatot.
A tojásokat verd fel habosra, hogy a gofri könnyebb legyen.
Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz, és keverd össze egy habverővel, amíg sima, csomómentes tésztát nem kapsz.
Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg össze nem áll. A túlkeverés rágós gofrit eredményez.
Melegítsd elő a gofrisütőt közepes hőfokon, és enyhén kend ki vajjal vagy olajjal.
A gofrisütőnek teljesen fel kell melegednie, mielőtt a tésztát beleteszed.
Önts egy adag tésztát a gofrisütő közepébe (kb. egy merőkanálnyi), majd csukd le a fedelet és süsd aranybarnára, körülbelül 3-4 perc alatt.
A sütési idő a gofrisütő típusától függ. Figyeld a gofrit, és akkor vedd ki, amikor aranybarna és ropogós.
Ha elkészült, óvatosan vedd ki a gofrit egy spatulával, majd helyezd egy rácsra hűlni, hogy kívül ropogós maradjon.
A rácsra helyezés megakadályozza, hogy a gofri alja elázzon.
Tálald frissen porcukorral, csokoládéöntettel vagy friss gyümölcsökkel.
A kakaós gofrihoz jól illik a tejszínhab is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.