Egy nagy tálban keverd össze a darált kekszet, a porcukrot és a kakaóport.
Használj jó minőségű, kakaóport a gazdagabb ízért.
Olvaszd meg a vajat kis lángon, majd öntsd hozzá a keverékhez.
Ne forrósítsd fel a vajat, csak olvaszd meg, különben a golyók túl zsírosak lesznek.
Adj hozzá a tejből egy keveset, és folyamatosan kevergesd, hogy formázható masszát kapj.
A tejet fokozatosan adagold, nehogy túl lágy legyen a massza. A cél, hogy formázható, de ne túl ragacsos legyen.
Öntsd hozzá a rumaromát, és jól dolgozd össze a tésztát.
Ha nincs rumaromád, használhatsz egy kevés rumot vagy konyakot is.
Kis adagokat szedj ki a masszából, és formálj belőlük diónyi méretű golyókat.
Ha egyforma méretű golyókat szeretnél, használj egy kiskanalat vagy egy gombócszedőt.
Hempergesd meg a golyókat kókuszreszelékben, hogy mindenhol befedje.
A kókuszreszeléket enyhén pirítsd meg egy serpenyőben, hogy még finomabb legyen.
Tedd a kész golyókat hűtőbe legalább 30 percre, hogy megdermedjenek és összeérjenek az ízek.
A hűtőben a golyók jobban összeérnek és könnyebben fogyaszthatók. Ha sietsz, tedd őket a fagyasztóba 15 percre.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.