Keverd össze a lisztet, kakaóport és porcukrot egy tálban.
A kakaóport szitáld át, hogy ne legyenek benne csomók.
Morzsold bele a vajat, majd add hozzá a vaníliás cukrot és a tojássárgákat.
A vaj legyen hideg, közvetlenül a hűtőből vedd ki, hogy könnyen morzsolható legyen.
Gyúrd össze a tésztát, amíg sima állagú nem lesz, majd tedd hűtőbe 30 percre.
Ne gyúrd túl a tésztát, mert akkor kemény lesz a linzer. Ha túl száraznak tűnik, adj hozzá egy kevés hideg vizet.
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
A sütőpapír megakadályozza, hogy a linzer leragadjon a tepsire.
Nyújtsd ki a tésztát fél centiméter vastagra, és szaggass belőle korongokat. A korongok felének a közepét is szúrd ki kisebb formával.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsd, hogy ne ragadjon. A kiszúrt korongokat óvatosan helyezd a tepsibe, mert könnyen törnek.
Helyezd a korongokat a tepsibe, és süsd 10-12 percig. Hagyd őket teljesen kihűlni.
Ne süsd túl a linzert, mert akkor kemény lesz. Akkor jó, ha a széle enyhén barnul.
Ragaszd össze a korongokat baracklekvárral, egy teljes és egy lyukas korongot párosítva.
A lekvárt melegítsd fel egy kicsit, hogy könnyebben kenhető legyen.
Szórd meg porcukorral tálalás előtt.
A porcukrot szitáld át, hogy ne legyenek benne csomók.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.