Kakaós linzer tálalva

Kakaós linzer

A kakaós linzer egy klasszikus sütemény, amely tökéletes választás ünnepi alkalmakra vagy egy baráti összejövetelre. Az omlós kakaós tészta és a baracklekvár édes-savanykás íze garantáltan mindenkit lenyűgöz. Ez a recept egyszerűsége miatt kezdők számára is ideális.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 12 perc
Teljes 32 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 20
250 g Liszt
30 g Kakaópor
100 g Porcukor
150 g Vaj
2 db Tojássárgája
10 g Vaníliás cukor
200 g Baracklekvár (töltelékhez)
20 g Porcukor (díszítéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Keverd össze a lisztet, kakaóport és porcukrot egy tálban.

    A kakaóport szitáld át, hogy ne legyenek benne csomók.

    2

    Morzsold bele a vajat, majd add hozzá a vaníliás cukrot és a tojássárgákat.

    A vaj legyen hideg, közvetlenül a hűtőből vedd ki, hogy könnyen morzsolható legyen.

    3

    Gyúrd össze a tésztát, amíg sima állagú nem lesz, majd tedd hűtőbe 30 percre.

    Ne gyúrd túl a tésztát, mert akkor kemény lesz a linzer. Ha túl száraznak tűnik, adj hozzá egy kevés hideg vizet.

    4

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    A sütőpapír megakadályozza, hogy a linzer leragadjon a tepsire.

    5

    Nyújtsd ki a tésztát fél centiméter vastagra, és szaggass belőle korongokat. A korongok felének a közepét is szúrd ki kisebb formával.

    A tésztát lisztezett felületen nyújtsd, hogy ne ragadjon. A kiszúrt korongokat óvatosan helyezd a tepsibe, mert könnyen törnek.

    6

    Helyezd a korongokat a tepsibe, és süsd 10-12 percig. Hagyd őket teljesen kihűlni.

    Ne süsd túl a linzert, mert akkor kemény lesz. Akkor jó, ha a széle enyhén barnul.

    7

    Ragaszd össze a korongokat baracklekvárral, egy teljes és egy lyukas korongot párosítva.

    A lekvárt melegítsd fel egy kicsit, hogy könnyebben kenhető legyen.

    8

    Szórd meg porcukorral tálalás előtt.

    A porcukrot szitáld át, hogy ne legyenek benne csomók.