Kakaós sütemény szeletekre vágva, porcukorral megszórva

Kakaós sütemény

A kakaós sütemény egy igazi klasszikus, amelyet könnyű elkészíteni, és mindig garantáltan sikert arat. Ez a recept tökéletes választás egy hétvégi desszerthez, egy délutáni kávé mellé, vagy akár egy gyors édességként a család számára. A gazdag kakaó íz és a puha textúra harmóniája teszi ezt a süteményt ellenállhatatlanná, bármilyen alkalomra is készíted el.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
220 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
200 g Finomliszt
150 g Kristálycukor
50 g Kakaópor (cukrozatlan)
1 cs. Sütőpor
100 g Vaj (olvasztott)
200 ml Tej
3 db Tojás
1 tk. Vaníliakivonat
20 g Porcukor (díszítéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és vajazz ki egy tepsit, vagy béleld ki sütőpapírral.

    A sütő előmelegítése elengedhetetlen a sütemény megfelelő állagához. A sütőpapír használata megkönnyíti a sütemény kivételét a tepsiből.

    2

    Egy tálban keverd össze a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a cukrot.

    A kakaóport és a sütőport szitáld át, hogy elkerüld a csomósodást.

    3

    Egy másik tálban keverd össze a tojásokat, az olvasztott vajat, a tejet és a vaníliakivonatot.

    A hozzávalók legyenek szobahőmérsékletűek, hogy jobban elegyedjenek. A vajat ne forrón add hozzá, mert megfőzheti a tojásokat.

    4

    Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, és alaposan keverd össze, amíg egységes tésztát nem kapsz.

    Ne keverd túl a tésztát, mert a sütemény kemény lehet.

    5

    Öntsd a tésztát az előkészített tepsibe, és egyengesd el a tetejét.

    Használj spatulát vagy kést a tészta egyenletes elosztásához.

    6

    Süsd a süteményt 25-30 percig, vagy amíg egy beleszúrt fogpiszkáló tisztán ki nem jön.

    A sütési idő sütőnként változhat. Ha a sütemény teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.

    7

    Hűtsd le a süteményt a tepsiben 10 percig, majd helyezd egy rácsra, hogy teljesen kihűljön.

    A rácson hagyva a sütemény nem ázik el alulról.

    8

    Tálalás előtt szórd meg porcukorral, vagy díszítheted csokoládéforgáccsal is.

    A süteményt tálalhatod tejszínhabbal, gyümölcsökkel vagy csokoládészósszal is.